ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις στο Σκοπιανό; Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς

εξελίξεις-στο-σκοπιανό-στο-μέγαρο-μαξ-819171

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη στιγμή που τα σκοπιανό ΜΜΕ κάνουν λόγο για επικείμενο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στον Έλληνα ομόλογό του. Ο Ζάεφ θα αναχωρώσει για τη Γερμανία όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ειδικότερα, το σκοπιανό πρακτορείο Μakfax μεταδίδει την πληροφορία πως με καθυστέρηση 10 ημερών, θα γίνει τελικά η επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.

Το δημοσίευμα, έχει μάλιστα τίτλο “D-Day” με αφορμή το αναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα», αναφέρει το Makfax, επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές.

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την Tετάρτη συνάντηση Μέρκελ – Ζάεφ στο Βερολίνο

Εκτάκτως στη Γερμανία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός τηςε ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο οποίος θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού με την Γερμανία να επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου