ΕΛΛΑΔΑ

«Αγαπήθηκαν» ξαφνικά Μπουτάρης και Ανθιμος

αγαπήθηκαν-ξαφνικά-μπουτάρης-και-α-470722

Στη δημιουργία ενός δικτύου στήριξης των ατόμων, που έχουν ανάγκη, συμφώνησαν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο μητροπολίτης Άνθιμος, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Μητρόπολης.

Ο μητροπολίτης απηύθυνε πρόσκληση στον Ιω. Μπουτάρη, ο οποίος την αποδέχθηκε και τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τις αντιδημάρχους Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, και Νεότητας, Μαρία Πασχαλίδου.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Συμφωνήσαμε οι πράξεις του δήμου και της Εκκλησίας να δημιουργούν ένα δίκτυο υποστήριξης ατόμων της πόλης που έχουν ανάγκη. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα συσσίτια για τους απόρους. Ο δήμος θα καταργήσει τις δωροεπιταγές, που δίνει στους απόρους κι αυτό το ποσό θα πηγαίνει στην Εκκλησία, διότι η ελεημοσύνη είναι κατ΄ εξοχήν πράξη της Εκκλησίας και όχι του δήμου».

«Συμφωνώ με όσα είπε ο δήμαρχος», τόνισε ο μητροπολίτης και σημείωσε: «Θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα με αμοιβαία εμπιστοσύνη, διότι οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είναι οι ίδιοι κι έχουν τις ίδιες ανάγκες. Βλέπω τις προϋποθέσεις πάρα πολύ καλές για συνεργασία και για εξυπηρέτηση του λαού μας. Στα επιμέρους, αν καμιά φορά υπάρχει μία διαφορετική άποψη, και αυτό είναι σεβαστό και είναι μέσα στα ανθρώπινα πράγματα. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε τίποτε το οποίο να μας διαιρεί, όλα μας ενώνουν και προπάντων ο λαός και η πόλη της Θεσσαλονίκης με όλες τις ευεργετικές συνέπειες».

Σε ερώτηση αν «έλιωσε ο πάγος» στις μεταξύ τους σχέσεις, ύστερα από το επεισόδιο που είχε γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου την 26η Οκτωβρίου, με τον μητροπολίτη να διαμαρτύρεται στον πρωθυπουργό, ότι τον υβρίζει ο Ιω. Μπουτάρης και να λέει στον ίδιο ότι δεν θα γίνει δήμαρχος, απάντησαν και οι δύο ότι έλιωσε και όλα αυτά έχουν τελειώσει.

Είπαν ότι δεν συζήτησαν για το ζήτημα αυτό. «Όλα πήγαν καλά και αν είναι και κάποια θέματα προσωπικά, δεν ανακοινώνονται», τόνισε ο μητροπολίτης, ενώ ο δήμαρχος παρατήρησε πως «οτιδήποτε προσωπικό αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς τους δυο και μένει μεταξύ μας».

Σε ό,τι αφορά στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι ο νέος δήμαρχος θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο και δεν θα παραστεί ο μητροπολίτης. Θα υπάρχουν, όμως, εκπρόσωποί του για όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου