ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2018: Τα πάνω, κάτω στις βάσεις. Ποιες σχολές θα ανέβουν

πανελλήνιες-2018-τα-πάνω-κάτω-στις-βάσεις-822279

Οι Πανελλήνιες 2018 θα κριθούν όπως όλες από την απόδοση των μαθητών στα εξεταζόμενα μαθήματα, ωστόσο υπάρχουν φέτος άλλοι έξι παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν αισθητά τις βάσεις για την εισαγωγή στις πανεπιστημιακές σχολές.

Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν τις βάσεις

Πρώτα απ’ όλα, αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά σχεδόν 4.000. Φέτος θα εισαχθούν στις σχολές 74.692 άτομα έναντι 70.726 πέρυσι.

Σημαντική αλλαγή, που επηρεάζει το τρίτο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο φέτος είναι η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η ίδρυση αυτή φέρνει 10 νέα τμήματα στο 3ο επιστημονικό πεδίο και 9 στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο.

Παράλληλα η ίδρυση του νέου ΑΕΙ επηρεάζει τα ΤΕΙ της επαρχίας καθώς η Αττική παύει να έχει ΤΕΙ.


Πάντα καθοριστικές για τις βάσεις είναι η προτιμήσεις των υποψηφίων σε συγκεκριμένα τμήματα. Εδώ θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές φέτος καθώς δίδεται η δυνατότητα στους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων για 5% περισσότερες θέσεις στα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα υπάρχει η σημαντική αλλαγή που φέρνει η κατάργηση του Πεδίου Επιστημών Εκπαίδευσης με την δυνατότητα πρόσβασης στα παιδαγωγικά τμήματα από όλα τα πεδία. Τα τμήματα αυτά αναμένεται να δουν νέα αύξηση των βάσεων.

Φέτος το γεγονός ότι δίδεται η δυνατότητα μετεγγραφής και σε αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη θα οδηγήσει πολλούς υποψήφιους να επιλέξουν περισσότερες επαρχιακές σχολές επηρεάζοντας έτσι και τις βάσεις προς τα επάνω.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου