ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο «αντίστασης» από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

συλλαλητήριο-αντίστασης-από-γσεε-470907

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν την Τετάρτη, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Τα συλλαλητήρια έληξαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και κατά του νέου προϋπολογισμού, κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως «Κάτω το μνημόνιο-όλοι στον αγώνα» και «Αντιστεκόμαστε».

Στο κοινό ψήφισμα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητούν:

·         Την αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου
·         Την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2011 από μια αμιγώς δημοσιονομική και λογιστική δέσμη σκληρών μέτρων πρωτοφανούς λιτότητας, σε εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης με κοινωνικούς στόχους και ρήτρες κοινωνικής προστασίας, με στόχο τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, του εισοδήματος ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και της κοινωνικής συνοχής.
·         Την ανάκληση των αντεργατικών και αντικοινωνικών διατάξεων του πρόσφατου απαράδεκτου νόμου.
·         Σεβασμό και θωράκιση του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του Ν. 1876/1990.
·          Άρση της επίταξης των ναυτικών και κάθε αντισυνδικαλιστικού μέτρου.
·         Δίκαιο Φορολογικό Σύστημα. Τερματισμός της λεηλασίας των εισοδημάτων μας μέσα από τις συνεχής αυξήσεις των έμμεσων φόρων.
·         Σταθερή και πλήρης εργασία με το σύνολο των δικαιωμάτων για όλους.
·         Άμεσα αναπτυξιακά μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας.
·         Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που επωφελούνται από την οικονομική κρίση και παίρνουν μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
·         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
·         Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας με ενεργητικές πολιτικές μετάβασης σε θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.
·         Έκτακτα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης με αναπτυξιακά, οικονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κονδύλια που πρέπει και μπορούν να προέλθουν από τις χρηματιστηριακές κερδοσκοπικές κινήσεις των κεφαλαίων και των αγορών.
·         Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωσή του στο 80% του κατώτατου μισθού. Επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το χρόνο της ανεργίας.
·         Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
·         Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και του 13ου και 14ου μισθού.
·         Προστασία των δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, εξυγίανση και αναβάθμιση των κοινωφελών υπηρεσιών και αγαθών.
·         Άμεσα, αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης της ακρίβειας, των μονοπωλιακών συμπεριφορών και δράσεων, μείωση και όχι αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, εισιτήρια, υπηρεσίες υγείας, οικογενειακής στήριξης, παιδείας κ.λ.π.).
·         Ενίσχυση του ΣΕΠΕ για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την αυστηρή τιμωρία των αντεργατικών εργοδοτικών συμπεριφορών.
·         Επαναφορά, κατοχύρωση και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων μας.
Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

«Ο πόλεμος τώρα ξεκινάει, καλούμε σε ξεσηκωμό για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα» δήλωσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου