ΕΛΛΑΔΑ

Διασταυρούμενα πυρά για τον προϋπολογισμό

διασταυρούμενα-πυρά-για-τον-προϋπολο-851206

 

Συνεχίσθηκε για τέταρτη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011.

Για προϋπολογισμό ευθύνης έκανε λόγο ο Σωκράτης Ξυνίδης, λέγοντας ότι το μνημόνιο είναι μια στιγμή στην ιστορία μας.

Εκτίμησε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την φορά δεν θα πάνε χαμένες.»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που τα έσοδά του στηρίζονται κυρίως σε εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης κάνοντας λόγο για επανίδρυση της δημοκρατίας μέσα από αυτή.

«Όλοι οι προϋπολογισμοί των τελευταίων 10 ετών έπεσαν έξω και ενέχουν στοιχεία εικονικής πραγματικότητας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου. Την ανάγκη για υπευθυνότητα και συνέπεια στις απόψεις των κομμάτων, τόνισε στο λόγο του ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις μειώσεις μισθών. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΠαΣοΚ αγνόησε σταθερά, τις προειδοποιήσεις της ΝΔ, σχετικά με την πολιτική του μνημονίου. Την κάλεσε αντί να εξαγγέλλει «fast track» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καλό θα ήταν να βάλει σε «fast track» την ίδια της την λειτουργία.

Να αλλάξει πολιτική, να δώσει ανάσα στην οικονομία και να υιοθετήσει τις άμεσα εφαρμόσιμες, προκοστολογημένες πολιτικές που προτείνει η ΝΔ, κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε ένα Μνημόνιο που όχι μόνον δεν ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης, αλλά υπαγορεύτηκε από ανθρώπους που ουδεμία αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας είχαν.

Ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε ακόμη την κατάθεση ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για να αποδειχθεί αν όντως υπάρχει επιστολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΔΝΤ και ποιο είναι το περιεχόμενό της σχετικά με τα μέτρα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου