ΕΛΛΑΔΑ

Μυστηριώδης εξαφάνιση στη Βόρεια Ελλάδα: Από τη Χαλκιδική στα σύνορα και μετά σιωπή

μυστηριώδης-εξαφάνιση-στη-βόρεια-ελλ-2001

Ο Χρήστος Ρίζος 35 χρόνων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017. Πάνω του είχε ένα σοβαρό χρηματικό ποσό με το οποίο θα αγόραζε ξυλεία για τη μάντρα που διατηρούσε. Ο αδελφός του Χρήστου που ακόμα δεν μπορεί να εξηγήσει πως άνοιξε η γη και τον κατάπιε, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Τον περιέγραψε σαν έναν άνθρωπο καλόκαρδο και ευγενικό που δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα. Τα δύο αδέλφια συνεργάζονταν στην επιχείρηση πώλησης καυσόξυλων που διατηρούσε ο αγνοούμενος και η σχέση τους ήταν αρμονική.

Ο Χρήστος λίγους μήνες πριν εξαφανιστεί, χώρισε με τη σύζυγο του και πήγε να μείνει στο πατρικό του. «Παρότι προσπαθούσε να το κρύψει, εγώ καταλάβαινα πως ήταν ακόμα ερωτευμένος μαζί της και ήθελε να συνεχίσουν το γάμο τους». Η μητέρα τους μιλώντας στην εκπομπή, ανέφερε ότι ο Χρήστος λίγες μέρες πριν χαθεί συνεννοήθηκε με την πρώην σύζυγο του να βρεθούν για να του δώσει κάποια χρήματα που του χρωστούσε. Με αυτά σκόπευε να αγοράσει ξυλεία από τη Βουλγαρία.

«Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 η πρώην σύζυγος του ήρθε και τον πήρε από το σπίτι μας με το δικό της αυτοκίνητο, για να πάνε στην Χαλκιδική στο σπίτι των γονιών της. Λίγες ώρες αργότερα μας τηλεφώνησε και μας είπε πως του είχε δώσει 1500 ευρώ και τον άφησε στο σταθμό της Χαλκιδικής για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το λεωφορείο. Τον περίμενα για ώρες, αλλά εκείνος δεν γύρισε…», τόνισε συγκινημένη.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας δεν άντεξε και τον κάλεσε στο κινητό. Ο Χρήστος από την άλλη άκρη της γραμμής της είπε πως βρισκόταν στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και πως ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι τους. Πριν προλάβει να τον ρωτήσει λεπτομέρειες, η σύνδεση τους διακόπηκε απότομα. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησε με το παιδί της. «Δεν ξέραμε ότι θα πήγαινε στη Βουλγαρία να παραγγείλει ξύλα. Δεν μας είχε πει τίποτα. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Βούλγαρο προμηθευτή του για να μάθουμε κάτι, αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση» ανέφερε ο αδελφός του αγνοούμενου.

«Πήγε για εμπόρευμα και τον εξαφάνισαν…»

Ανάστατοι οι συγγενείς του Χρήστου άρχισαν να ψάχνουν παντού για να οδηγηθούν στα ίχνη του. «Προσπαθούσαμε να συνδέσουμε τα χαμένα κομμάτια. Να βρούμε κάτι που θα μας βοηθούσε. Λίγες μέρες πριν χαθεί μου έλεγε πως είχε σκοπό να βρει νέους προμηθευτές, γιατί τα έφερνε δύσκολα βόλτα. Όταν εξαφανίστηκε πήγαμε αμέσως στα σύνορα να ρωτήσουμε αλλά δεν καταφέραμε να μάθουμε τίποτα άλλο εκτός από το ότι είχε περάσει στη Βουλγαρία», ανέφερε ο πατέρας του στην εκπομπή.

Η οικογένεια έμαθε από τη Βουλγαρική αστυνομία πως ο Χρήστος είχε εισέλθει στη γειτονική χώρα παρέα με έναν Βούλγαρο που τον έλεγαν Ιβάν. Ο άνδρας αυτός τον έφερνε σε επαφή με Βούλγαρους προμηθευτές ξυλείας. Μετά από πολύ ψάξιμο κατάφεραν να εντοπίσουν τον πατέρα του Ιβάν. Τον βρήκαν σπίτι του αλλά ούτε εκεί μπόρεσαν να βγάλουν άκρη. Ο Ιβάν που αναζητούσαν με την ελπίδα να τους οδηγήσει στον Χρήστο, δεν είχε δώσει σημεία ζωής στην οικογένεια του για περισσότερο από δύο μήνες.

Αργότερα οι συγγενείς του αγνοούμενου έμαθαν πως η Βουλγαρική αστυνομία είχε καλέσει τον Ιβάν για κατάθεση αλλά κανείς δεν τους ενημέρωσε σχετικά. Σύμφωνα με τον αδελφό του ο Χρήστος συνήθιζε να πηγαίνει αυθημερόν στη Βουλγαρία και επέστρεφε αμέσως στην Ελλάδα. «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε μείνει εκεί. Προσωπικά αποκλείω το ενδεχόμενο να ήθελε από μόνος του να φύγει και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του…» ανέφερε.

Πηγή: anikolouli.gr, zappit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου