ΕΛΛΑΔΑ

Γενικό μπλακ άουτ με τη σημερινή απεργία

γενικό-μπλακ-άουτ-με-τη-σημερινή-απεργ-472394

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν τα συνδικάτα στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ που προωθεί η κυβέρνηση.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλούν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως. Τη συµµετοχή τους στην απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν οι δικηγόροι, οι µηχανικοί, οι φαρµακοποιοί,οι συµβολαιογράφοι και το προσωπικό του ΙΚΑ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες ώστε να εξυπηρετήσουν τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια και θα συνεχίσουν με 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο.

Την ίδια ημέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού. Χαρακτηριστικό της έντασης που επικρατεί στο χώρο των συγκοινωνιών είναι η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου από σιδηροδρομικούς.

Στην απεργία, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, συμμετέχουν και οι οδηγοί Ταξί. Παράλληλα, το Σωματείο των ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπραχθεί δώρο Χριστουγέννων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη τα λεωφορεία και στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα από την απεργία θα προκληθούν και στις αερομεταφορές,καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι υπάλληλοι της ΥΠΑ και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Για την Πέμπτη τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Προβλήματα στον χώρο της Υγείας

Στον χώρο της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από τη Δευτέρα τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες. Το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος και στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Την Τετάρτη απεργούν, επίσης, και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία. Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Στο απεργιακό "χορό" συμμετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι, με 48ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει ο ΟΤΟΕ για τις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα συμμετάσχουν και στη γενική απεργία της Τετάρτης.

Την Τετάρτη τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Στις απεργίες συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και το προσωπικό των μέσων ενημέρωσης, μετά τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ, της διασωματειακής επιτροπής των συνεργαζομένων σωματείων στον Τύπο, αλλά και της ΠΟΕΣΥ που με απόφασή της έχει δώσει πανελλαδική διάσταση στην απεργία στα μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν και την Παρασκευή και το Σάββατο. Εκφράζουν αλληλεγγύη στο γενικότερο αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά επίσης διεκδικώντας από τους εργοδότες στο χώρο της ενημέρωσης την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου