ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Παναγάκου: «Έζησα τον τρόμο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου!»

μαρία-παναγάκου-έζησα-τον-τρόμο-μέσα-11731

Πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πρωτοδικείου Γυθείου, όπου το πρωί εκδικαζόταν υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και ψευδούς καταμήνυσης. Υπόθεση στην οποία μηνυτής, ήταν ο γιος της γνωστής μαγείρισσας.

Ο Αλβανός μάρτυρας, ο οποίος παλαιότερα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για αρπαγή ανηλίκων και παράνομη μεταφορά μεταναστών και είχε αποφυλακιστεί με αναστολή, έβγαλε όπλο και το κόλλησε στον κρόταφο του μηνυτή! Του γιου της σεφ Μαίρης Παναγάκου δηλαδή ενώ η ίδια, λιποθύμησε μέσα στο δικαστήριο!

Επικράτησε πανικός στην αίθουσα όπου βρίσκονταν περίπου 12-13 άτομα. Ο 41χρονος δράστης στρέφοντας το όπλο του σε νεαρή αστυνομικό -μητέρα ενός 5χρονου αγοριού- ζήτησε να του δώσει και το δικό της όπλο, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει. Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, η αστυνομικός προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, ενώ παράλληλα κατέβασε το όπλο στο πάτωμα, απωθώντας το μακριά. Ο δράστης, στη συνέχεια, αφού και πήρε το όπλο της αστυνομικού στα χέρια του, απέκλεισε την είσοδο κρατώντας σε ομηρία τους παρευρισκομένους!

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε, περιέγραψε η Μαίρη Παναγάκου, στην εκπομπή LiveNews:

Το χρονικό της φρίκης

Κατά τη διάρκεια της αναμονής για τη δίκη, ο 41 ετών δράστης του περιστατικού, όπως και στις προηγούμενες συζητήσεις της υπόθεσης (που είχαν αναβληθεί) εμφανιζόταν προς συμπαράσταση της μίας πλευράς. Ήταν γνωστό και στις δύο πλευρές ότι ο δράστης έτρεφε αισθήματα μίσους για την οικογένεια της τηλεοπτικής μαγείρισσας από παλαιότερα, διότι θεωρούσε την συγκεκριμένη οικογένεια υπεύθυνη για το διαζύγιό του, επειδή είχε περιθάλψει και προσφέρει εργασία και στέγη στην πρώην σύζυγο (θύμα ενδοοικογενειακής βίας) και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Λίγη ώρα πριν το περιστατικό, ο 41 ετών άνδρας μπαινοέβγαινε διαρκώς στην αίθουσα, εμφανώς αναστατωμένος. Πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, ο Αλβανός έβγαλε περίστροφο, που κατά πληροφορίες ήταν γεμάτο με τρείς σφαίρες και το κόλλησε στον κρόταφο του μηνυτή – γιου της σεφ- φωνάζοντάς του ότι θα τον σκοτώσει και λέγοντας: «Μου κατέστρεψες τη ζωή».

Στη θέα του όπλου, η αστυνομικός τον πλησίασε και προσπάθησε να διαχειριστεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την επικίνδυνη κατάσταση, αρνούμενη να παραδώσει το όπλο της. Όμως, έχοντας στρέψει ήδη το όπλο προς την αστυνομικό, ο 41χρονος πάτησε την σκανδάλη, αλλά το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε. Με αργές κινήσεις, η αστυνομικός κατέβασε το όπλο στο δάπεδο και το απώθησε με κλωτσιά, συνεχίζοντας όμως να του μιλάει κατευναστικά. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, η μητέρα του μηνυτή και γνωστή σεφ, λιποθύμησε. Στη συνέχεια, ο δράστης πήρε το πιστόλι της αστυνομικού από το έδαφος και με τα δύο όπλα απειλούσε να σκοτώσει τους παρευρισκομένους!

Με σκοπό να βοηθήσει τη λιπόθυμη μαγείρισσα, μία δικηγόρος διέσχισε την αίθουσα για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο δράστης -με δύο όπλα στα χέρια του πλέον- έστρεψε την κάνη κατά της δικηγόρου, ενώ εκείνη του φώναζε: «Άσε με να της δώσω νερό, θα πεθάνει!».

Μέσα στον χαμό που επικρατούσε, δύο άνδρες -ένας ταχυδρομικός υπάλληλος και ο προϊστάμενος του Τελωνείου Γυθείου- έντεχνα, αφού πλησίασαν από πίσω τον δράστη, τον ακινητοποίησαν και η αστυνομικός τον αφόπλισε.

Κατά τον έλεγχο, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το περίστροφο με έξι φυσίγγια. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστεία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Πηγή: newsit.gr, LiveNews, lakonikos

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου