ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκα το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε την μαφία των φαρμάκων

γυναίκα-το-βαθύ-λαρύγγι-που-έδωσε-τη-14075

Η έρευνα για τη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων ξεκίνησε πριν σχεδόν τρία χρόνια από τις καταγγελίες μιας γυναίκας. Όπως την περιγράφει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, πρόκειται για μια γυναίκα νέα και όμορφη, η οποία μάλιστα είναι πασίγνωστη στον χώρο της Υγείας και κατείχε και υψηλό αξίωμα.

Αυτή είναι η γυναίκα που σήκωσε το τηλέφωνο στα μέσα του 2015 και ενημέρωσε τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για το πάρτι με τα αντικαρκινικά φάρμακα για να βγάζουν κάποιοι χιλιάδες ευρώ…

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος η γυναίκα κάλεσε μια μέρα τον υπουργό στο τηλέφωνο και του είπε πως στην Ιταλία και τη Γερμανία κυκλοφορούν ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα.

Υπήρξε αρχικά μια μυστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της γυναίκας, του υπουργού και λίγων στελεχών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους». Οι πληροφορίες που έδωσε η γυναίκα ήταν διασταυρωμένες. Φαινόταν ότι υπήρχε κύκλωμα το οποίο εξασφάλιζε από ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεγάλες ποσότητες φαρμάκων τα οποία κατέληγαν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Με βάση τα στοιχεία άρχισαν έλεγχοι από τους “ράμπο” σε νοσοκομεία όπως το Θεαγένειο και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε δυο ακόμη δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπως και σε δυο ιδιωτικές κλινικές στην πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να σπάσει το «απόστημα» με την επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια. Τα ίχνη που αφήνει πίσω του το κύκλωμα είναι λίγα και δύσκολα εντοπίζονται.

Μυστήριο, ωστόσο, αποτελεί η υπόθεση της γιατρού από το Λαϊκό η οποία έσπευσε να εξαφανιστεί. Μαζί με τον δημοσιογράφο σύζυγό της έχουν χαθεί και μάλιστα λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Η υπόθεση αυτή γίνεται ακόμη πιο περίεργη από τη στιγμή που ως τώρα δεν έχει φανεί κάποια εμπλοκή της συγκεκριμένης γιατρού στο κύκλωμα.

Πηγή: thetoc.gr, με πληροφορίες από το «Έθνος»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου