ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Στήνουν ξανά 10 κάλπες για την υπόθεση της Novartis

βουλή-στήνουν-ξανά-10-κάλπες-για-την-υπό-16163

Σε φορτισμένο κλίμα όπως ακριβώς ξεκίνησε αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή η ψηφοφορία επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis στη Βουλή.

Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει 10 κάλπες όσα και τα ονόματα των πολιτικών που καταγράφονταν στη δικογραφία και αυτό παρά το πόρισμα της κυβερνητικής παράταξης στο οποίο καθίσταται σαφές ότι η προανακριτική επιτροπή είναι αναρμόδια να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Κατά πληροφορίες την απόφαση περί 10 καλπών εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επικαλούμενος σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Κοινοβουλίου.

Η ΝΔ πάντως έχει ήδη αντιδράσει έντονα, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στην διαδικασία. Παρόμοιες αντιδράσεις εκφράζει και η ΔΗΣΥ.

Κατά πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει να δει ποιο θα είναι το ακριβές ερώτημα που θα περιέχει το ψηφοδέλτιο. Κύκλοι του κόμματος κατηγορούν συγκεκριμένα την κυβέρνηση ότι παρά το φιάσκο προσπαθεί ακόμα να αφήσει σκιές κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και να ολοκληρωθεί στις πέντε το απόγευμα οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ελήφθη επίσης η απόφαση να διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Μαίου η προ ημερησίας συζήτηση στην Ολομέλεια που έχει ζητήσει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά για τις προθέσεις της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της προέδρου της ΔΗΣΥ για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη πριν το κλείσιμο του προγράμματος προκάλεσε τριγμούς και εντός της παράταξης της. Έτσι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου