ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικές συναντήσεις με στόχο τη συναίνεση

διαδοχικές-συναντήσεις-με-στόχο-τη-συ-473158

Για την Τρίτη έκλεισαν τα ραντεβού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10:00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, στις 11:15 με την γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και στις 12:30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, καθώς -όπως τόνισε- δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου να θυμάται τη συναίνεση την ώρα που στη Βουλή θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς από τη Βουλή την Παρασκευή και σημείωσε ότι οι υπουργοί θα απευθύνουν πρόσκληση για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στους «αντίστοιχους υπεύθυνους» των κομμάτων εντός των ημερών.

Ο πρωθυπουργός συνδύασε την πρόσκληση με τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, λέγοντας: «Θα δώσουμε μια κρίσιμη μάχη που πιθανώς να μην κλείσει την επόμενη εβδομάδα. Πιθανώς να συνεχίσει μέσα στην ΕΕ, γύρω από τα θέματα της τρέχουσας πολύ σημαντικής εξέλιξης σε ότι αφορά το ευρώ, την Ευρωζώνη αλλά και την οικονομική πορεία της Ευρώπης, αλλά και άλλα θέματα πρώτης προτεραιότητας».

Σχετικά με το αίτημα για συναίνεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε: «Έχουμε τη Σύνοδο Κορυφής μπροστά μας όπου θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα για την Ευρώπη με άμεση επίπτωση για τη χώρα μας και εκεί θέλουμε να υπάρχει η θέση, η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με μια συνολική θέση ευθύνης αυτή την πραγματικότητα που αναγεννάται μέσα στην Ευρώπη».

Κύκλοι της Ρηγίλλης ανέφεραν ότι «μόνο επί τη βάσει της αλλαγής πολιτικής μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συμφωνήσουμε στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο». Όσον αφορά, δε, στην γενικότερη οικονομική πολιτική, η ΝΔ θα ζητήσει εκ νέου αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου