Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Τάσος Μαντέλης για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-11, 13:15:43
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Τάσος Μαντέλης για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης για το αδίκημα της νομιμοποίησης μαύρου χρήματος. Αφορά σε "δώρο" της εταιρίας Siemens και συγκεκριμένα σε 450.000 μάρκα. Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. 

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Μαντέλης έλαβε τα χρήματα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ από τη γερμανική εταιρία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα χρήματα δόθηκαν στον πρώην υπουργό σε δύο δόσεις, η πρώτη το 1998 και η δεύτερη το 2000 από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και κατέληξαν σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντέλη. Ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την ενοχή του πρώην στελέχους της Siemens Ηλία Γεωργίου όπως και του συνεργάτη του πρώην υπουργού Αρ.Μαντά.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του πρώην υπουργού, ζητήθηκε από το δικαστήριο η αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας. Επίσης, ζήτησαν ο κ. Μαντέλης να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 4312, καθώς όπως είπαν επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο τα χρήματα.

«Εκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Γιάννης Ηρειώτης. Την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4312 ζήτησαν και οι συνήγοροι των άλλων δυο κατηγορουμένων, σημειώνοντας πως και εκείνοι συνέναισαν στην επιστροφή των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκηθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.
Αναμένεται η απόφαση των δικαστών για τις ποινές.

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=