ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς νερό και ρεύμα η Θεσσαλονίκη, έκλεισαν σχολεία

χωρίς-νερό-και-ρεύμα-η-θεσσαλονίκη-έκλ-19881

Δύσκολη ημέρα η σημερινή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μετά την χθεσινή θεομηνία που έπληξε το κέντρο της πόλης και αρκετές ακόμη περιοχές. Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση αλλά και την ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά από τις 6:00 το πρωί περιοχές που είχαν πολύωρες διακοπές από χτες το μεσημέρι όπως Τούμπα, Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, θα κοπεί το νερό σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο, Άγιο Παύλο Άνω Πόλη, Πανόραμα

Διακοπή υδροδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα στις Συκιές. Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10:00 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές και η Ευαγγελίστρια.

Αιτία του προβλήματος είναι η θολότητα του νερού, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου.

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ, από το πρωί θα μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών τους.

Σην Καμάρα και στην Πλατεία Αριστοτέλους θα μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες καθώς θα γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν με νερό όσα νοσοκομεία και κλινικές έχουν ελλειμματική τροφοδοσία.

Σχολεία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν πως σήμερα Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας της χθεσινής θεομηνίας.

Αναλυτικά τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Στο δήμο Θεσσαλονίκης
-37ο και το 41ο δημοτικό σχολείο
-28 – 29ο και το 64ο Νηπιαγωγείο.

Στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου
-1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού
-3ο, 10ο, 12ο Νηπιαγωγεία Ελευθερίου Κορδελιού
-7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου
-Τμήμα Γ1 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και Τμήμα Ε2 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

Πηγή: thessnews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου