ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη: Βροχή, χαλάζι και ποτάμι… προβλημάτων [βίντεο]

πνίγηκε-η-θεσσαλονίκη-βροχή-χαλάζι-20750

Πρωτοφανής είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, μετά την απίστευτης έντασης νεροποντή, συνοδεία, μάλιστα, έντονης χαλαζόπτωσης, που έπληξε το κέντρο της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ραγδαιότητα της καταιγίδας ξεπέρασε τα 200 mm/ώρα!

Συγκλονιστικό είναι και το βίντεο που έστειλε ο αναγνώστης Γιώργος Δώρκας στο newsit, όπου χείμαρρος παρασύρει αυτοκίνητο…

Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος – Εγκλωβίστηκαν παιδιά

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Το βρόχινο νερό πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του μνημείου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες του Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr εντός του μνημείου βρίσκονται μικρά παιδιά τα οποία βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφτούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έχει μεταβεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

Πλημμύρες στο δημαρχείο και τα δικαστήρια!

Το ύψος του νερού σε κεντρικούς δρόμους, όπως στην παραλιακή λεωφόρο, στον Λευκό Πύργο, στο δημαρχείο της πόλης και στα Δικαστήρια, ξεπέρασε ακόμη και τα 40 εκατοστά!

Οι περισσότερες οδοί ήταν σχεδόν απροσπέλαστοι κατά το ξέσπασμα της καταιγίδας, ενώ γέμισαν με κάδους και κάθε λογής αντικείμενα που παρασύρονταν από τα ορμητικά νερά.

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες και από την λεωφόρο Νίκης, που έχει καλυφθεί από νερά και η επιφάνειά της έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Λόγω της στάθμης και της συσσώρευσης του νερού από την βροχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Γέφυρα των Αγίων Πάντων.

Δρόμοι ποτάμια και ισχυρή χαλαζόπτωση

Oι «ουρανοί άνοιξαν» και πέρα από την ισχυρή βροχόπτωση πέφτει χαλάζι σε μέγεθος… φουντουκιού!

Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε… ποτάμια, δυσχεραίνοντας ιδιαίτερα την κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρασύρθηκαν πεζοί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για μια γυναίκα στις Συκιές στη Θεσσαλονίκη που παρασύρθηκε από χείμαρρο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr εντοπίστηκε σώα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Είχε καταφέρει να γαντζωθεί σε κάποια σκοινιά γεγονός που της έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα νερά παρασύρθηκε και ένας άνδρας που περίμενε σε στάση, ωστόσο διασώθηκε αμέσως.

ΠΗΓΗ: newsit.gr, με πληροφορίες από dailythess, thesstoday, thestival, voria, seleo

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου