ΕΛΛΑΔΑ

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

συναντήσεις-με-τους-πολιτικούς-αρχηγ-473536

Για την Τρίτη το πρωί στις 10, στο Μέγαρο Μαξίμου, ορίστηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει για να εκφράσει τις πάγιες θέσεις του και να ζητήσει αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι «μόνο επί τη βάσει της αλλαγής πολιτικής μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συμφωνήσουμε στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο».

Απαραίτητη η συναίνεση

«Η συναίνεση είναι ένα στοιχείο της πολιτικής μας, είναι μια διαρκής πρόκληση και πρόσκληση», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερθείς στις συναντήσεις που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε τη Σύνοδο Κορυφής μπροστά μας όπου θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα για την Ευρώπη με άμεση επίπτωση για τη χώρα μας και εκεί θέλουμε να υπάρχει η θέση, η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με μια συνολική θέση ευθύνης αυτή την πραγματικότητα που αναγεννάται μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Επεσήμανε δε ότι, από εκεί και πέρα, «οτιδήποτε θελήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητηθεί, θα είναι μέσα στο πλαίσιο της συζήτησης» και τόνισε ότι «η συναίνεση δεν αρχίζει και ούτε τελειώνει με ένα νομοσχέδιο που εκ του αποτελέσματος θα αδικούσε και τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τη συναίνεση, η οποία τότε θα ήταν α λα καρτ». «Το ζητούμενο είναι να παίρνονται αποφάσεις, μακάρι και η ΝΔ να έπαιρνε αποφάσεις», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

«Κατεπείγον»

Σχετικά με το γιατί προχωρά η κυβέρνηση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που σχετίζονται με τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι υπάρχει χρόνος, χώρος και περιθώριο να ακουστούν όλες οι απόψεις, να γίνει και δημόσια συζήτηση και φυσικά στο πλαίσιο της Βουλής και επεσήμανε ότι για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ θα υπάρξει επόμενο νομοσχέδιο, «για το οποίο θα μπορέσουν να κληθούν και να εκφράσουν την άποψή τους όλες οι δυνάμεις».

Η απόφαση του ΛΑΟΣ για το εάν θα δεχτεί την πρόσκληση Παπανδρέου θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου