ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη μέλους του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο Βρετανικό Συμβούλιο

σύλληψη-μέλους-του-ρουβίκωνα-για-την-π-33017

Ένα από τα πιο παλιά στελέχη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» συνελήφθη από την αστυνομία για την παρέμβαση στο Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη όπου πέταξαν τρικάκια. Πρόκειται για έναν 38χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, ταυτοποιήθηκε μέσω καταθέσεων και εξέταση των βίντεο και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οδηγήθηκε στην Ευελπιδων όπου ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τη σύλληψη του, παρά τον σάλο και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί καθώς το Βρετανικό Συμβούλιο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Αντίθετα, είχε ανακοινώσει την σύλληψη άλλου μέλους του Ρουβίκωνα μετά την επίθεση με μπογιές στην Γαλλική πρεσβεία.

Επίσης για την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία που έγινε στις 21 Απριλίου ταυτοποιήθηκε ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Οι κατηγορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση αφορούν διακεκριμένες φθορές και θα μπορούσε να συλληφθεί αυτεπάγγελτα, αλλά έχει παρέλθει το αυτόφωρο και συνεπώς κάτι τέτοιο, δεν συνέβη. Ωστόσο σε βάρος του ιδρυτικού στελέχους της αναρχικής ομάδας σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου