ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν κι άλλες γιάφκες τρομοκρατών

ψάχνουν-κι-άλλες-γιάφκες-τρομοκρατών-475079

 

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται τα ευρήματα από τις γιάφκες που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στη Ν. Σμύρνη, την Καλλιθέα, τον Πειραιά και το Αγρίνιο. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ο οπλισμός του Αγρινίου, τα usb, καθώς και οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών που βρέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο Αγρίνιο αναμένονται το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως στο Αγρίνιο εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων και ένα περίστροφο «Ζάσταβα».

Επίσης αργά το βράδυ αναμενόταν να έχουν τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση ενός τουλάχιστον εκ των ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρέθηκαν στις γιάφκες στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ελπίζουν να ανακαλύψουν προκηρύξεις και σχεδιαγράμματα επιθέσεων, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο θα μπουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τα σπίτια και τα ευρήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τουλάχιστον ακόμη πέντε άτομα για συμμετοχή στις οργανώσεις «Σέχτα Επαναστατών» και «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακόμη, εκτιμάται πως υπάρχουν και άλλες γιάφκες, καθώς τα όπλα – ταυτότητα της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαλλιστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην Ν. Σμύρνη και τον Πειραιά δεν προκύπτει σύνδεσή τους με τρομοκρατική ενέργεια.

Οι έξι συλληφθέντες από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο αυτή δεν κατονομάζεται, δεδομένου ότι η βαλλιστική εξέταση δεν συνδέει τον οπλισμό που κατασχέθηκε με τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι έξι έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη.

Ηχηρό χτύπημα στην τρομοκρατία χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τη σύλληψη των έξι ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σε συνέντευξή, ο κ. Παπουτσής τονίζει ότι συνελήφθησαν πρωταγωνιστές του κυκλώµατος ανθρώπων που έχουν επιλέξει την τροµοκράτηση της κοινωνίας, επισημαίνοντας πως απετράπη «η συνέχιση του κύκλου του αίματος».

Tι έδειξε το USB

Σειρά πλαστών ταυτοτήτων που πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν για ενοικίαση διαμερισμάτων αλλά και για τραπεζικές συναλλαγές εντοπίστηκαν στη φορητή ηλεκτρονική μνήμη (usb) η οποία βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξη Μητρούσια και κατασχέθηκε από την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ηλεκτρονική μνήμη βρέθηκαν στοιχεία και οδηγίες για τη δράση ένοπλων οργανώσεων. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα αντίγραφα των πλαστών ταυτοτήτων στην προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας νέας γιάφκας της οργάνωσης που είχαν συστήσει οι έξι κατηγορούμενοι. Η ΕΛΑΣ δηλαδή σχεδιάζει να εφαρμόσει την ίδια τακτική με τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων – στα ονόματα «Γριβοκωστόπουλος» και «Μανδαλώζης» – μέσω των οποίων εντοπίστηκαν οι οπλαποθήκες της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επιπλέον το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζεται σε σημείωμα που βρέθηκε στην κατοχή του Μητρούσια. Φέρει ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή την ημέρα της σύλληψής του, και σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώνεται με τη φράση «καθένας συμβάλλει πολύ σε αυτό». Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμη τα πορίσματα από κατ’ οίκον έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ακόμη πέντε άτομα, τα οποία όμως δεν συνελήφθησαν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου