ΕΛΛΑΔΑ

«Αρπάχτηκαν» Βάσω Παπανδρέου – Προβόπουλος

αρπάχτηκαν-βάσω-παπανδρέου-προβό-475110

"Επεισόδιο" μεταξύ της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου σημειώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την ενημέρωση του δεύτερου για την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας για τη Νομισματική Πολιτική του 2010.

Η κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρόταση σχετικά με τις περικοπές στις δαπάνες για τα ΚΑΠΗ, ρωτώντας τον κ. Προβόπουλο γιατί δεν δίνει πρώτα η Τράπεζα το παράδειγμα κόβοντας τα μπόνους των στελεχών της. "Γιατί τα στελέχη σας παίρνουν μπόνους σαν να μην υπάρχει κρίση;" ρώτησε σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Παπανδρέου.

Απαντώντας ο κ. Προβόπουλος, τόνισε ότι η ΤτΕ είχε διαβλέψει τις εξελίξεις στην οικονομία και απαρίθμησε τις μειώσεις σε προσωπικό, μπόνους, κονδύλια για ταξίδια κ.α. στις οποίες όπως είπε προέβη η Τράπεζα. Δήλωσε δε ότι αυτή την περίοδο τα στελέχη της Τράπεζας δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ως προς τα της ενημέρωσης ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι "τέτοια ποσοστά χρέους μόνον σε πολεμικές περιόδους συναντώνται. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Και χρειάζεται μάχη – δύσκολη μάχη, επίπονη, διαρκείας".

Ο κ. Προβόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως "μπορούμε να βγούμε νικητές" στην μάχη για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και για την έξοδο στις αγορές μετά το τέλος του 2011.

Μίλησε δε και για την τάση απόσυρσης που φθάνει το 11% των συνολικών καταθέσεων. "Η τάση απόσυρσης των καταθέσεων, μοιάζει με το καρδιογράφημα της ελληνικής οικονομίας: Όταν υπάρχουν αρνητικές εκτιμήσεις και αυτό αναπαράγεται απ’ τον ελληνικό τύπο, το φαινόμενο φουντώνει" σημείωσε.

Σε ερώτηση τέλος, εάν με τους υφιστάμενους φορολογικούς συντελεστές, είναι δυνατόν να επιτευχθεί ανάπτυξη, ο κ.Προβόπουλος απάντησε πως οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, είναι μεν ένας ανασταλτικός παράγων για τις επενδύσεις, όχι όμως κατ’ ανάγκην ο κυριότερος.

Για πολλούς, "το υψηλό δημόσιο χρέος είναι πολύ χειρότερο εμπόδιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως το κράτος θα τους ζητήσει κάποια στιγμή, τα όσα κατάφεραν να κερδίσουν με τις επενδύσεις τους" ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου