ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης για τους ισχυρισμούς Μπουλούτ: Δεν υπάρχει βίντεο

κουβέλης-για-τους-ισχυρισμούς-μπουλο-40920

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης τον ισχυρισμό του Γιγίτ Μπουλούτ πως αφαιρέθηκαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες, καθώς και ότι υπάρχει σχετικό βίντεο.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα βίντεο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για ένα «βήμα καλής θέλησης», αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα».

Συγχρόνως όμως σημείωσε ότι το βήμα αυτό αναιρείται από τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες στρατιωτικούς, τους οποίους και μετατρέπει, όπως υπογράμμισε, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου