ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε γιάφκα της «Σέχτας» με όπλα στη Ν. Σμύρνη

βρέθηκε-γιάφκα-της-σέχτας-με-όπλα-στ-475539

Σε υπόγειο γκαράζ – γιάφκα της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών. Επίσης έχουν προσαχθεί και εξετάζονται τέσσερα άτομα, για τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα ονόματά τους.

Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη γιάφκα μετά από παρακολουθήσεις αρκετών ημερών. Αξιωματικοί της υπηρεσίας κάνουν λόγο για την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και θεωρούν θετική εξέλιξη την ανακάλυψη του κρησφύγετου της οργάνωσης. Ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που βρέθηκαν στο υπόγειο γκαράζ στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να διαπιστώσουν σίγουρα ποια οργάνωση χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη γιάφκα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο σε διαμέρισμα των Εξαρχείων και προσήγαγε δυο νεαρά άτομα. Μισή ώρα αργότερα ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στο υπόγειο γκαράζ, όπου βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα που οπλοφορούσαν, οπλισμός αλλά και υλικά κατασκευής βομβών.

Πήγες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 10 άτομα και έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον πέντε σπίτια. «Είμαστε πολύ κοντά σε άτομα που αναζητούσαμε ως ύποπτα συμμετοχής σε οργανώσεις» αναφέρει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει ότι «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες».

Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν τον οπλισμό, ενώ παράλληλα προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου