ΕΛΛΑΔΑ

Μετατάξεις αλλά και… προσλήψεις στον ΟΣΕ!

μετατάξεις-αλλά-και-προσλήψεις-στον-475769

 

Στην κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων στη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη μετάταξη των 2.350 υπαλλήλων, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού προβλέπουν τα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, που εγκρίθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων διοικητικών συμβουλίων.

Οι εργαζόμενοι με κατάληψη των χώρων που αρχικά είχαν προγραμματιστεί οι συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή τους.

Όσον αφορά τα δρομολόγια από τα τέλη Ιανουαρίου του 2011 θα αρχίσουν οι αλλαγές. Τα δρομολόγια που παραμένουν και δεν έχουν καμία αλλαγή είναι αυτά στον άξονα Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης- Ευζώνων και επίσης παραμένουν τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών, τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια της Πελοποννήσου που είναι Ολυμπία-Κατάκολο και Διακοφτό-Καλάβρυτα. Δεν επηρεάζονται επίσης όλα τα εμπορευματικά δρομολόγια.

Καταργούνται

Από τα τέλη Ιανουαρίου του 2011 αποφασίστηκε να καταργηθούν τα παρακάτω δρομολόγια προκαλώντας τις αντιδράσεων των φορέων των περιοχών, που δεν θα εξυπηρετούνται πλέον.

– Θεσσαλονίκη-Σέρρες

– Όλα τα δρομολόγια στη Δυτική Μακεδονία

– Λοιπές τοπικές διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα (Κούλατα-Ειδομένη-Πύθιο)

– Όλα τα δρομολόγια της Πελοποννήσου

Φορείς των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε κάτι τέτοιο και απειλούν με κινητοποιήσεις.

Αυξάνονται τα εισιτήρια

– Τα εισιτήρια στις διαδρομές από Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνους αυξάνονται έτσι ώστε οι τιμές να φτάσουν από το 80% έως το 100% επί της τιμής των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.

– Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη οι τιμές των εισιτηρίων θα αυξηθούν έτσι ώστε να φτάσουν έως το 90% της τιμής των εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ.

– Δρομολόγια στη Δυτική Μακεδονία αύξηση των εισιτηρίων έως και 90% επί των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ

– Δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα αύξηση της τιμής του εισιτηρίου 50% επί των σημερινών τιμών.

– Αυξήσεις και στον Προαστιακό από Πειραιά έως Κιάτο κατά 50% επί των σημερινών τιμών.

Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους

Θα αρχίσουν άμεσα οι μετατάξεις των 2.351 εργαζομένων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του Ιανουαρίου 2011. Οι μετατάξεις αυτές θα γίνουν λόγω πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά την ίδια ώρα τα διοικητικά συμβούλια για δικούς τους λόγους που δεν γίνονται σίγουρα κατανοητοί και αντιτίθενται και στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί παγώματος των προσλήψεων, αποφάσισαν μέσα στο 2011 την πρόληψη 300 υπαλλήλων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με απλά ελληνικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά σε μετατάξεις λόγω πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά την ίδια ώρα θα κάνει και προσλήψεις!

Σε αυτά που προβλέπονται επίσης για τους εργαζομένους είναι η κατάργηση όλων των ισχύουσων συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάλεσε τους συνδικαλιστές να ξεκινήσουν την Τρίτη διαπραγματεύσεις για νέες συλλογικές συμβάσεις από μηδενική βάση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου