ΕΛΛΑΔΑ

Σε εγρήγορση οι οργανώσεις της Ν.Δ.

σε-εγρήγορση-οι-οργανώσεις-της-ν-δ-475782

Εξελίξεις σε πολλά μέτωπα αναμένει η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα και γι’ αυτό ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς κάλεσε σε κινητοποίηση τις κομματικές οργανώσεις.

Μιλώντας στη Διάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση πως «η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα ξύλινα λόγια έχει πεθάνει», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πλέον «θέλουμε όργανα που να προέρχονται, να ανήκουν και να υπηρετούν την κοινωνία».

Το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο για την οργανωτική ανάπτυξη και αναγέννηση του κόμματος, κατά τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την οργανωτική ολοκλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, όπως η συγκρότηση των περιφερειακών οργανώσεων.

«Είναι σημαντική προτεραιότητα μετά και από τις νέες συνθήκες τις οποίες δημιούργησαν οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και τις νέες ανάγκες που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του εκλογικού αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας και την ανάγκη για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη δραστηριοποίησή του σε πολιτικές πρωτοβουλίες.

«Τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μας δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα. Αυτή η πραγματικότητα έχει τεράστια σημασία για την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινάμε μια νέα συστηματική προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους και ζητάμε τη συμμετοχή τους στο κομματικό έργο», τόνισε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στα προεδρεία των ΝΟΔΕ ζητώντας τους να υπάρξει σημαντική βελτίωση στον τομέα της ενημέρωσης αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της νέας Τεχνολογίας με παράλληλη συμμετοχή των μελών στο σχεδιασμό του προγράμματος του κόμματος, των τοπικών προγραμμάτων, των θεματικών συζητήσεων και πρωτοβουλιών.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε χαρακτηριστικά πως το πρώτο τρίμηνο του 2011, αλλά και όλο το έτος, συμπεριλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων στους επιστημονικούς συλλόγους: δικηγόρους, ιατρούς κ.λπ., στις επαγγελματικές οργανώσεις και τα επιμελητήρια, στους συλλόγους των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σε αυτή τη λογική, κάλεσε όλα τα στελέχη του κόμματος «να συμμετάσχουν αποτελεσματικά και να κατακτήσουμε νέες νίκες με τους υποψηφίους και τις συνδικαλιστικές μας παρατάξεις».

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί την άλλη εβδομάδα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Για τη λαθρομετανάστευση

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης έθεσε επί τάπητος ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE). Με εμφανή τη διάθεση να αλλάξει την ατζέντα και να απεγκλωβιστεί από την αντιμνημονιακή πολιτική, ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταναστευτική πολιτική. Παράλληλα επισημάνθηκε και από τα υπόλοιπα στελέχη που ήταν παρόντα στη σύσκεψη, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν λαϊκίζει και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία τα θέματα που άπτονται με το φαινόμενο της μετανάστευσης».

Επισημάνθηκαν από την πλευρά της Ν.Δ. τα εξής τέσσερα σημεία:

Α) αύξηση της πίεσης προς όλα τα κράτη για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής, αναδεικνύοντας την κοινωνική προσέγγιση του φαινομένου της μετανάστευσης.

Β) Εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης του ρόλου της Frontex.

Γ) Άσκηση πίεσης προς την Τουρκία από την Ε.Ε., ώστε να εφαρμοστεί η υπογραφείσα συμφωνία επανεισδοχής (με την Ελλάδα).

Δ) Επιτάχυνση των διαδικασιών συνάψεως και υπογραφής αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου