Μεσσηνία: Εφοδος του ΣΔΟΕ σε λαϊκή αγορά. 3 συλλήψεις [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-19, 11:54:36
Μεσσηνία: Εφοδος του ΣΔΟΕ σε λαϊκή αγορά. 3 συλλήψεις [εικόνες]

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και της Οικονομικής Αστυνομίας στην υπαίθρια λαϊκή αγορά στην Αγία Τριάδα στη Μεσσηνία. 

Λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί κατέφθασαν στο χώρο άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μαζί με ελεγκτές της Υπηρεσίας ειδικών ελέγχων, με δύο οχήματα τύπου βαν και σε συντονισμένη έρευνα σε 5 τουλάχιστον πάγκους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα μαϊμού, απομιμήσεις αθλητικών εταιριών, καθώς και «προβληματικά» τιμολόγια.

Το ΣΔΟΕ έκανε «ντου» σε υπαίθρια λαϊκή αγορά

Οι 3 -μέχρι στιγμής- πωλητές συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. 

Η ποσότητα και η αξία των κατασχεθέντων είναι αρκετά μεγάλη και αυτή την ώρα γίνεται πλήρης καταγραφή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Κάποιοι μάλιστα πωλητές, μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο, σκέπασαν τα «καταστήματά» τους ώστε να δίνουν την εντύπωση πως ήταν κλειστά.

Κάποιοι πωλητές σκέπασαν τα «καταστήματά» τους

Στόχος των αρχών είναι η πάταξη του παρεμπορίου, ενώ παρόμοιος έλεγχος τέτοιας έκτασης, είχε να γίνει στην Αγία Τριάδα από το 2013, όταν είχαν καταφθάσει 120 ελεγκτές! 


Το παρεμπόριο και η φοροδιαφυγή που συνεπάγεται πλήττει τόσο την οικονομία, όσο και τις νόμιμες θέσεις εργασίας και πρέπει να αυξηθεί το αίσθημα υπευθυνότητας όλων των πολιτών, που αγοράζοντας έστω ένα φθηνό και ευτελούς ποιότητας προϊόν, ρίχνουν «νερό στο μύλο του».

Πηγή: messinialive

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=