ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας

στο-έλεος-της-κακοκαιρίας-475942

Παραμένουν τα προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στο νομό Ιωαννίνων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί μέχρι στιγμής σήμερα 30 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή ενώ  επιχειρεί με 10 συνεργεία. Προβλήματα και στο δήμο Αχέροντα Θεσπρωτίας,Οι καταστροφές από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις των τελευταίων ημερών είναι εκτεταμένες παρά της  μικρής ανάπαυλας δύο ημερών χωρίς βροχές. Από προχθες το απόγευμα άρχισε και πάλι να βρέχει, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε τη Πέμπτη από την Olympic Air και η βραδινή πτήση από Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα.

Τα σοβαρότερα, μέχρι σήμερα, προβλήματα, εντοπίζονται στα οδικά δίκτυα Πωγωνίου, Λάκκας Αώου, Λάκκας Σουλίου, Τζουμέρκων (όπου υπάρχει και η καταστροφή της γέφυρας Γκόγκου) και στην περιοχή Κληματικά – Βαγενίτι- Σπήλαιο- Κοκκινόχωμα.

Πλημμυρισμένες παραμένουν εκτάσεις στην περιοχή της Πεδινής και της Καστρίτσας, ενώ από την υπερχείλιση της λίμνης έχουν πλημμυρίσει ισόγεια οικημάτων στο Νησί και στην περιοχή «Βορειοηπειρωτικά» της πόλης, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε τμήμα του Περάματος λόγω υπερχείλισης της τάφρου.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου