ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική επέκταση των συλλογικών συμβάσεων

υποχρεωτική-επέκταση-των-συλλογικών-475984

Προϋπόθεση κάθε συζήτησης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις είναι η δέσμευση ότι θα εξακολουθήσουν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις να επεκτείνονται ως υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους, τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στην επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη και τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Κουκιάδη.

Στην επιστολή του ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει ότι «οι συζητήσεις που έχουν γίνει αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο στη διαμόρφωση πλαισίου που θα ξεπερνούσε τις παράλογες απαιτήσεις της "τρόικα" για νομοθέτηση κατίσχυσης όλων των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών χωρίς κανένα περιορισμό».

Μια τέτοια νομοθέτηση θα διέλυε κυριολεκτικά το πλαίσιο λειτουργίας και τα αποτελέσματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως έχουν κατοχυρωθεί με το Ν.1876/90 και γι’ αυτό είμαστε απολύτως αρνητικοί, τονίζει.

Διαφωνίες σε πέντε σημεία

Ως προς τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση, ο κ. Παναγόπουλος τονίζει ότι η ΓΣΕΕ είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει για τους παρακάτω λόγους:

1) Δεν προσδιορίζονται βασικά κριτήρια που θα πιστοποιούν ότι μία επιχείρηση κινδυνεύει. Η πραγματικότητα δείχνει ότι οι επιχειρηματίες σε ευρεία κλίμακα χρησιμοποιούν την κρίση ως πρόσχημα για να απαιτήσουν περικοπές και κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Γιατί θα πρέπει πριν προσδιοριστεί τι θα βάλουν εργοδότες, τράπεζες και κράτος, να πηγαίνουμε κατευθείαν στους εργαζόμενους;» αναρωτιέται.

2) Προτείνεται -από τη πλευρά των εργοδοτικών οργανώσεων- ποσοστό μείωσης που προσδιορίζεται σε 12%, δηλαδή γενικευμένο «κουστούμι» περικοπής που και απαράδεκτο είναι και ενάντια στην λογική της διαπραγμάτευσης.

3) Αποκλείεται να λειτουργούν αθροιστικά και περικοπές μισθών και διάφορες ελαστικότητες (διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.). Θα πρέπει ρητά να απαγορεύονται κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης ειδικών συνθηκών οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

4) Και στο φλέγον θέμα των απολύσεων και της διατήρησης των θέσεων εργασίας που αποτελούν και το σοβαρότερο ενδιαφέρον της εργατικής πλευράς, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι:

α) Ο επιχειρηματίας να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει πρώτα τις απολύσεις και μετά να ζητά και σύμβαση ειδικών συνθηκών. Θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, αν το προηγούμενο διάστημα (για παράδειγμα 6 μηνών) έχει προβεί σε απολύσεις.

β) Θα πρέπει να προβλέπεται ρητά ότι ο επιχειρηματίας κατά τη διάρκεια ισχύος της ειδικής σύμβασης θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και δεν θα προβεί σε απολύσεις.

5) Μετά το χρόνο ισχύος (και της ενδεχόμενης παράτασης) πρέπει να προβλέπεται αυτόματη επαναφορά στο καθεστώς που τότε θα προβλέπει η κλαδική σύμβαση εργασίας.

Συμφωνεί με την ΓΣΕΕ η ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολή της, προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιολογήσει θετικά τις θέσεις του εμπορικού κόσμου κατά την τελική σύνταξη και κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βασικές θέσεις που απέστειλε η ΕΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας διαμορφώνονται συνοπτικά ως εξής:

«Ζητεί την καταρχήν προστασία του ελάχιστου εισοδήματος, έτσι όπως αυτό καθορίζεται από την εκάστοτε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

» Εμμένει στην πάγια θέση της περί διατήρησης του δικαιώματος του υπουργού Εργασίας για την κύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την συνακόλουθη "επέκταση" των αποτελεσμάτων της ρύθμισής τους στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων που αφορούν».

» Θεωρεί ότι η κατάργηση του δικαιώματος του υπουργού να επεκτείνει και να κηρύττει γενικώς υποχρεωτική την συλλογική σύμβαση εργασίας θα οδηγήσει στην περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην αποδυνάμωση του θεσμού του κοινωνικού διαλόγου και των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων και -εντέλει- στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την υπονόμευση της αυτορρυθμιστικής ικανότητας της κοινωνίας των πολιτών».

» Αποδέχεται οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις να καταρτίζονται μόνο από επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και με την υποχρέωση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

» Συμφωνεί με την απόκλιση της επιχειρησιακής από την κλαδική σύμβαση, η οποία δεν θα υπερβαίνει την κόκκινη γραμμή του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου