Αρτοπαρασκεύασμα 2.200 μέτρων στην παραλία του Βόλου

αρτοπαρασκεύασμα-2-200-μέτρων-στην-παραλ-51439

Περίοπτη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν οι αρτοποιοί του Βόλου αλλά και της Μαγνησίας, με το παραδοσιακό αρτοπαρασκεύασμα μήκους 2.200 μέτρων που θα δημιουργήσουν τον προσεχή Οκτώβριο στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο της γιορτής ψωμιού που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά.

Εκατό αρτοποιοί, μέλη του τοπικού Σωματείου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου, που θα υλοποιηθεί παρουσία τηλεοπτικής κάμερας αλλά και της επιτροπής που πιστοποιεί τα ρεκόρ Γκίνες. «Είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνουμε ως σωματείο, με πρωτοβουλία των μελών του ΔΣ, για να αναδείξουμε την πόλη μας και το σωματείο» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Τσουράπας, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών.

Ο ίδιος σημείωσε, παράλληλα, ότι το εγχείρημα αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 30.000 άτομα, γεγονός που θα καλύψει το παραλιακό μέτωπο, και όλοι όσοι παραστούν θα έχουν τη δυνατότητα να το γευτούν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα ψηθεί το τεράστιο αρτοπαρασκεύασμα, με τον πρόεδρο των αρτοποιών να απαντά χαμογελώντας: «Θα το δείτε ζωντανά». Την προσπάθεια θα συνδράμουν η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και άλλοι φορείς και τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προβληθεί διεθνώς ο Βόλος και το έμψυχο δυναμικό του.

Επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη

Επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, πραγματοποίησαν εξάλλου χθες ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης από το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στον Βόλο στο πλαίσιο της γιορτής ψωμιού, θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με στοχευμένη δράση και απώτερο σκοπό την ένταξη στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Συζήτηση έγινε επίσης για τους ελέγχους που διενεργούνται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες, με την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη να ενημερώνει αναλυτικά τα μέλη των αρτοποιών για τη διενέργεια των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και για την επιβολή προστίμων όπου χρειάστηκε και κρίθηκε επιβεβλημένο. Τα μέλη των αρτοποιών τόνισαν ότι είναι υπέρ των ελέγχων που διενεργεί η Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αποσκοπούν στην προστασία τόσο των ίδιων των αρτοποιών όσο και των καταναλωτών.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, και υπογραμμίστηκε ότι επιστέγασμα όλης αυτής της συνεργασίας θα είναι η μεγάλη εκδήλωση τον προσεχή Οκτώβριο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου