ΕΛΛΑΔΑ

Η πλατεία Αριστοτέλους μετατράπηκε σε… γήπεδο ποδοσφαίρου για κορίτσια [εικόνες]

η-πλατεία-αριστοτέλους-μετατράπηκε-σ-51890

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου, το οποίο έχει ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη, 11 Απριλίου στην πόλη.

Νεαρά κορίτσια από τοπικές ακαδημίες και σχολεία μαζί με τους προπονητές τους έχουν γεμίσει την κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία έχουν στηθεί μίνι γήπεδα ποδοσφαίρου. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι καλύτερες γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πρόγραμμα της UEFA και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διάδοση και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τον δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη Σιωπή».

Στο αγωνιστικό κομμάτι συμμετέχουν οι 72 καλύτερες παίκτριες κάτω των 15 ετών από όλη την Ελλάδα, χωρισμένες σε 4 μεικτές ομάδες από χθες μέχρι και αύριο στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας. Και σήμερα οπως και χθες θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με ποδοσφαιρική και κοινωνική μεθοδολογία προς τις συμμετέχουσες σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Πηγή: Thestival.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου