ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά

εντατικοποιούνται-οι-έλεγχοι-στην-αγ-476727

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνοντας ότι τα συνεργεία των ελεγκτών θα πενταπλασιαστούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις κεντρικές αγορές, προειδοποίησε ότι το παρεμπόριο γύρω από τις αγορές δεν θα γίνει ανεκτό, ενώ θα δοθεί βάρος και στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών φάκελος με καταγγελίες που αφορούν την εξαγωγή μεγάλου φορτίου εγχώριας πατάτας στη Ρουμανία χωρίς συνοδευτικά έγγραφα.

«Οι τιμές αν αφαιρέσουμε την επίπτωση του ΦΠΑ βρίσκονται στα περυσινά επίπεδα» ανέφερε ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι, οι τιμές πρέπει να πέσουν και θα πέσουν» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός, ο γγ Εμπορίου Σ. Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας εποπτείας της αγοράς Γ. Στεργίου παρουσίασαν τρία παρατηρητήρια τιμών, για είδη σούπερ-μάρκετ, καύσιμα και δίδακτρα.

Μέσω των αντίστοιχων ιστοσελίδων στο Ίντερνετ οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές για το «καλάθι» των προϊόντων που επιλέγουν, στα καταστήματα της περιοχής της ή να βλέπουν το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων στη διαδρομή που ακολουθούν.

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις ο υφυπουργός ανέφερε ότι ως τις αρχές Ιανουαρίου θα εκδοθούν τρία δελτία τιμών φαρμάκων, με τις τιμές των σκευασμάτων που δεν έχουν αναθεωρηθεί με βάση τη νέα Αγορανομική Διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου