ΕΛΛΑΔΑ

Μεσογειακοί: Κομβική η σημερινή μέρα…

μεσογειακοί-κομβική-η-σημερινή-μέρα-476968

Καταλυτική για την τύχη κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού στο Βόλο και στη Λάρισα και κατ΄ επέκταση για την τύχη των ίδιων των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στην περιοχή μας κρίνεται η σημερινή ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα αργά σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται στην Αθήνα με την παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου η Διαρκής Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Τομέα Οικονομικών προκειμένου να συζητήσει και να εγκρίνει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, πριν αυτό έλθει προς έγκριση κατ΄ άρθρο και στο σύνολό του, στην Ολομέλεια της Βουλής. Εισηγητής του νομοσχεδίου από την πλευρά του ΛΑΟΣ είναι ο βουλευτής Μαγνησίας Π. Μαρκάκης, που θα ζητήσει από τον Υπουργό διευκρινίσεις αν στο νέο προϋπολογισμό θα ενταχθούν πιστώσεις για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού στο χώρο του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας.

Πιο σημαντική ωστόσο κρίνεται η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 7 το βράδυ στην Αθήνα και στην οποία θα καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Σαχινίδης,, ο Υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΟΕΜΑ κ.κ. Γιώργος Κολέτσος και Φανή Κουτρουμπά και οι βουλευτές Κ. Καρτάλης και Ροδούλα Ζήση. Μέχρι το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν στη σύσκεψη θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας θα επιχειρήσουν να πείσουν τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης ότι η πίστωση των 150.000.000 ευρώ που απαιτείται για τα δύο χωριά στο Βόλο και στη Λάρισα, διαχέεται σε βάθος τριετίας και ως εκ τούτου η κατασκευή τους είναι εφικτή ακόμη και κάτω από τα σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση την οποία διέρχεται η χώρα. Εκτιμάται επίσης ότι στη σημερινή σύσκεψη οι τοπικοί βουλευτές και η ΟΕΜΑ θα θέσουν το ζήτημα που έχει να κάνει με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που μεσολαβούν μέχρι το 2013 προκειμένου να κατασκευαστούν τα δύο Χωριά, καθώς και το γεγονός ότι ΟΕΜΑ και ΔΕΜΑ έχουν συμφωνήσει στην κοινή θέση ότι «Μεσογειακοί Αγώνες χωρίς Μεσογειακά Χωριά δεν γίνονται».

Η προχθεσινή σύσκεψη

Εξάλλου όλα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα εξετάστηκαν προχθές το μεσημέρι σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου και στην οποία παραβρέθηκαν εκτός του κ. Βούλγαρη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης. Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και οι υπόλοιποι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μετά τη σύσκεψη οι συμμετέχοντες κατέληξαν να στείλουν την παρακάτω επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου,

Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, η οποία έχει ως εξής:

« Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού αποτελεί κορυφαία προϋπόθεση για τη διενέργεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα.

Για τη δυνατότητα κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού στο Βόλο υπάρχουν λύσεις και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε μαζί

Για το λόγο αυτό ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, γιατί ο χρόνος είναι ασφυκτικός και σε κάθε περίπτωση πριν από την οριστικοποίηση των όποιων κυβερνητικών αποφάσεων για το θέμα αυτό.

Το αίτημά μας αυτό συνυπογράφουν η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, οι βουλευτές Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, Θανάσης Νάκος και Παύλος Μαρκάκης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Aντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου