ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου

έφεση-κατά-της-αθώωσης-του-αμβρόσιου-70176

Έφεση άσκησε τη Δευτέρα η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, η οποία αθώωνε τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Η έφεση ασκήθηκε κατόπιν αίτησης την οποία υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή, μετά την προ δέκα ημερών δίκη έπειτα από μήνυση εννέα εκπροσώπων της ΛΟΑΤ κοινότητας για ομοφοβικό κείμενό του στο οποίο χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και παράλληλα παρακινούσε τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.

Σημειώνεται πως ακόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αναφέρει ότι «θα έπαιρνε το όπλο» ενάντια στους ομοφυλόφιλους.

Κατά της διάρκεια της απολογίας του μεταξύ άλλων είχε προσπαθήσει να πείσει πως οι επίμαχες εμπρηστικές φράσεις του κειμένου του αφορούσαν όχι τους ομοφυλόφιλους αλλά τους πολιτικούς που υποστήριξαν το σύμφωνο συμβίωσης, παρόλο που λίγες μέρες πριν είχε υποστηρίξει σε άλλο κείμενό του το ακριβώς αντίθετο, ότι οι προτροπές του αφορούσαν ακριβώς τους ομοφυλόφιλους.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου