ΕΛΛΑΔΑ

Να πάψουν να υπάρχουν Δήμαρχοι επαίτες

να-πάψουν-να-υπάρχουν-δήμαρχοι-επαίτε-851206

Ημερίδα με θέμα Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση” οργάνωσαν στην Τρίπολη το Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ και η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης του κόμματος.
Στην εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, μίλησαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κ. Καραμανλής” και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, οι βουλευτές Πέτρος Τατούλης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος και στελέχη της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού από την Πελοπόννησο.
Στην ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Επίσης, σημείωσε ότι είναι ανησυχητικές οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, στην ετήσια έκθεσή του για το 2006, ότι τα “πρωτεία” σε υποθέσεις κακοδιοίκησης τα κατέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πρότεινε να γίνει νέα διοικητική διαίρεση της χώρας και τόνισε: Η διεύρυνση όμως των Περιφερειών, την οποία κρίνω απολύτως επιβεβλημένη, επιβάλλει και την επιλογή ως περιφερειαρχών προσώπων υψηλού κύρους και ήθους, αδιάβλητου εντιμότητας και αυξημένων προσόντων”.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι η αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή είναι οριστική και απηύθυνε ένα “ευχαριστώ” στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, γιατί του έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να εκλεγεί στο Δήμο της Αθήνας, αλλά και στον πολιτικό του πατέρα Ευάγγελο Αβέρωφ, τον άνθρωπο που, όπως τόνισε ,κράτησε την παράταξη όρθια το 1981.
Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι δήμαρχοι επαίτες πρέπει να πάψουν να υπάρχουν, είπε ότι διεκδικούμε την ίδρυση και λειτουργία της ΔΗΜΟΣ ΑΕ για να αξιοποιηθεί στη διάρκεια του Δ ΚΠΣ και πρότεινε την αναδιάταξη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με ενδεχόμενο επανασχεδιασμό, την καθιέρωση μητροπολιτικών συνεργασιών διακυβέρνησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα και μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αντίστοιχη μεταφορά πόρων.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ζαγορίτης, είπε ότι η κυβέρνηση δεν μένει στατική, ακούει τον παλμό της εποχής και ανταποκρίνεται με όραμα και αποφασιστικότητα στις προκλήσεις των τοπικών κοινωνιών. Τόνισε ότι είμαστε αποφασισμένοι για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, με μεταρρυθμίσεις που κάνουμε σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα κράτος κοινωνικής ευαισθησίας.
Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η σιωπή, ανοχή συγκάλυψη δεν μας εκφράζει, είμαστε απέναντι στη διαφθορά. Δεν καλύπτουμε τίποτα και κανέναν. Όποιος προδώσει την εμπιστοσύνη μας, να ξέρετε ότι θα υποστεί τις κυρώσεις και θα έχει την περιφρόνηση όλων μας. Τέλος, τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους υπόλογους τού χθες να γίνουν τιμητές σήμερα.

Συλλήψεις
οδηγών
για διάφορα
αδικήματα
28 Συλλήψεις
Οδηγός επιβατηγού αυτοκινήτου συνελήφθη χθες στη Θεσσαλονίκη, επειδή παρέσυρε και σκότωσε με το όχημά του έναν πεζό, ηλικίας 61 χρόνων. Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 04.30 το πρωί, μπροστά από το ξενοδοχείο «Καψής», επί της οδού Μοναστηρίου.
Στο μεταξύ, δύο οδηγοί ΙΧ, ο πρώτος 41 χρόνων κι ο δεύτερος 27, συνελήφθησαν στην Ξάνθη, διότι απείλησαν τροχονόμους, επειδή οι τελευταίοι είχαν κόψει κλήση στον πρώτο και επιχείρησαν να περάσουν από αλκοτέστ το δεύτερο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, ο 27χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς τις πρώτες πρωινές ώρες, επειδή άρχισε να απειλεί απρόκλητα τους τροχονόμους, οι οποίοι τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ. Το άλλο περιστατικό συνέβη νωρίς χτες το απόγευμα, όταν ο 41χρονος άρπαξε την κλήση για παράνομη στάθμευση, που μόλις είχε γράψει ο τροχονόμος, την τσαλάκωσε, την πέταξε, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και κινήθηκε απειλητικά με το όχημά του εναντίον του αστυνομικού.

Διευθετείται η πληρωμή των καθαριστριών
Διαβ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου