ΕΛΛΑΔΑ

Οι απίστευτοι διάλογοι της σπείρας που είχε ρημάξει τα ΑΤΜ

οι-απίστευτοι-διάλογοι-της-σπείρας-πο-80648

Τραγελαφικούς διαλόγους περιλαμβάνει η δικογραφία για τους οχτώ που κατηγορούνται ως μέλη σπείρας που είχε ρημάξει τα ΑΤΜ, ανάμεσα τους δύο αδέλφια, 23 και 27 ετών, η 46χρονη μητέρα τους και η 21χρονη σύντροφος του ενός.

«Ρώτα και τη μαμά έχει, μπόλικα, που πήγαν ρε μ……», λέει σε μια συνομιλία ο ένας αδελφός στον άλλον. Σε άλλη συνομιλία το ζευγάρι τσακώνεται, καθώς η 21χρονη εξοργισμένη απειλεί τον σύντροφό της ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, αν δεν σταματήσει τα… παιχνίδια. Η ανακρίτρια αποφάσισε την προφυλάκιση μόνο δύο, ενός εκ των αδερφών και ενός συνεργού του, και άφησε ελεύθερους τους υπόλοιπους με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο ένας αδερφός περιγράφει την ανατίναξη ΑΤΜ στο χωριό των παππούδων τους στην Άρτα, μία αποτυχημένη προσπάθεια ανατίναξης εξαιτίας των ανεμιστήρων-πυροσβεστήρων ασφαλείας που έχουν βάλει οι τράπεζες για την αποτροπή τέτοιων επιθέσεων και την τελευταία ανατίναξη στην περιοχή του Ρέντη, όταν οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν σχεδόν επ’ αυτοφώρω.

«Ξέχασα τα κλειδιά»

Στη 01:44 τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου 2018, ο ένας αδερφός επικοινωνεί με τον άλλον και του ζητά την κουκούλα, ο άλλος του απαντά πως είναι στο γκαράζ που βρίσκεται η μοτοσυκλέτα αλλά είχε ξεχάσει τα κλειδιά σε ένα αυτοκίνητο και θα του τα φέρουν. Του λέει μάλιστα να πάει στο δωμάτιό του να βρει μία full face που έχει μπόλικες…, και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

23χρονος: Έλα
27χρονος: Που είσαι ρε;
23χρονος: Εδώ έξω, τι έγινε; Για πες
27χρονος: Που; Να έρθω λίγο να μπω, το full face θέλω λίγο ρε αδερφέ
23χρονος: Δεν έχω.. το μηχανάκι είναι κάτω από το.. κάτω από το τέτοιο είναι το μηχανάκι ρε.. στο γκαράζ
27χρονος: Που είναι το μηχανάκι;
23χρονος: Τα κλειδιά δεν τα έχω πάνω μου τώρα εγώ
27χρονος: Που είναι τα κλειδιά;
23χρονος: Δεν είναι σπίτι (ακατάληπτο) σε πέντε δέκα λεπτά θα μου τα φέρουν, τα είχα αφήσει, τα είχα ξεχάσει σε ένα αυτοκίνητο. Είμαι με αυτοκίνητο τώρα
27χρονος: Ωραία που να έρθω να τα πάρω μετά;
23χρονος: Έχει και στο δωμάτιό μου ρε, πήγαινε εκεί θα τα βρεις
27χρονος: Στο δωμάτιο έχει;
23χρονος: Ναι, κάτι ρώτα και τη μαμά έχει, μπόλικα που πήγαν ρε μ……..

Το ΑΤΜ στους παππούδες

«Πήγαμε σε ένα χωριό στην Άρτα μαζί με άλλους όπου ανατινάξαμε ένα ΑΤΜ αλλά δεν πήραμε λεφτά γιατί αυτό άνοιξε από μέσα και δεν μπήκαμε στο εσωτερικό της τράπεζας» περιγράφει στην κατάθεσή του ένας από τους κατηγορουμένους.

Στην συνέχεια ο ίδιος αναφέρει την… δεύτερη προσπάθεια: «…..το πως ανατινάζεις ένα ΑΤΜ το είδα στο ίντερνετ και είπα να το δοκιμάσω γιατί δεν θα πάθαινε και κανένας τίποτα. Στο χωριό αυτό πήγαμε δυο φορές γιατί την πρώτη φορά δεν προλάβαμε να τη κάνουμε. Τη δεύτερη φορά που πήγαμε, μετά από τέσσερις ημέρες εκεί, προς το τέλος του 2017, πήραμε ένα φορτηγάκι που ήταν αραγμένο σε μια πλατεία και το χρησιμοποιήσαμε για να πάμε στο ΑΤΜ που ήταν σε μια τράπεζα. Εκεί, εγώ χρησιμοποίησα τη μπουκάλα οξυγόνου, που είχαμε φέρει, και καλώδια, που είχα συνδέσει, και αφού άνοιξα την κάνουλα της μπουκάλας με σωληνάκι, έβαλα αέριο στο κενό που έχει το ΑΤΜ και που βγαίνουν τα λεφτά. Με το τέιζερ κάναμε σπινθήρα και το ΑΤΜ ανατινάχθηκε, αλλά όπως είπα δεν μπήκαμε μέσα στην τράπεζα και έτσι δεν πήραμε τα λεφτά».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, ο οποίος προφυλακίστηκε μαζί με έναν από τους αδερφούς περιγράφει την ημέρα της σύλληψης: «… μετά από μία βδομάδα ξαναήπια ηρωίνη και άρχισα να ξανακάνω μ……. για να μπορώ να έχω χρήματα. Έτσι πήγαμε τα ξημερώματα μαζί με τους άλλους και κάναμε δύο ΑΤΜ. Στο πρώτο ΑΤΜ που πήγαμε στην οδό Πειραιώς στο σούπερ μάρκετ αυτό δεν ανατινάχθηκε γιατί όταν του βάλαμε το αέριο αυτό έβγαλε κάτι από μέσα και δεν μπορούσε να γίνει έκρηξη. Φύγαμε από αυτό με τη μηχανή, το ΚΤΜ, που είχαμε και τη βρήκατε και πήγαμε σε ένα άλλο ΑΤΜ στου Ρέντη όπου εκεί καταφέραμε και το ανατινάξαμε. Πήρα μια κασετίνα μικρή που όμως μέσα είχε μόνο 70 ευρώ και φύγαμε. Μας βρήκαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και μας καταδίωξαν αλλά καταφέραμε να τους ξεφύγουμε και αφήσαμε τη μηχανή στον Πειραιά. Μετά όμως μας πιάσατε εσείς»…

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου