ΕΛΛΑΔΑ

Με ασπιρίνες η ανακούφιση των ανέργων

με-ασπιρίνες-η-ανακούφιση-των-ανέργων-479267

Δράσεις για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνη, καθώς επίσης και τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.

Ειδικότερα, στους τρεις άξονες των δράσεων περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011.

Στη ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων θα υπάγονται οι μακροχρόνια άνεργοι, αλλά και οι ευκαιριακά εργαζόμενοι που δεν θεωρούνται άνεργοι, αλλά και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας. Σκοπός είναι να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των ωφελουμένων, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς όμως να αυξηθεί υπερβολικά το κόστος ή να ενισχυθεί η εισφοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

Επιπλέον, στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Για τη Σύνοδο

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σύσκεψης ακολούθησε άλλη, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του συμβούλου του και πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου, με αντικείμενο το συντονισμό της ελληνικής παρουσίας και θέσης στην επικείμενο Σύνοδο Κορυφής, όπου θα τεθεί και το θέμα ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης, ενώ στο παρασκήνιο θα γίνουν οι συζητήσεις και επαφές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου