ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο και πάλι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, λίγο πριν την παραγραφή

στο-εδώλιο-και-πάλι-οι-εμπλεκόμενοι-στ-85634

Σε δικαστικό σήριαλ τείνει να εξελιχθεί το γνωστό ως σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, την περίοδο του 1999 με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες». Λίγες ημέρες μετά την αθώωση και των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση αυτή ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγώντας και πάλι στο εδώλιο όλους τους χρηματιστές και επιχειρηματίες που βαρύνονται με τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τις «μετοχές-φούσκες»..

Και οι 36 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αθηνάς Θεοδωροπούλου. Η έφεση ωστόσο που άσκησε η εισαγγελική λειτουργός φέρνει εκ νέου την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνη και μάλιστα από μηδενική βάση και μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων ο οποίος λήγει το Μάρτιο του 2019.

Να σημειωθεί πως επρόκειτο για τη δεύτερη αθώωση αφού και οι 36 κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί και στο παρελθόν, τότε μάλιστα ομόφωνα, από διαφορετική σύνθεση δικαστών. Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση του χρηματιστηρίου μάλλον τείνει να ακολουθήσει τα …χνάρια μας άλλης μεγάλης υπόθεσης του 2010 με τη ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών) που παρά τις δύο αθωωτικές αποφάσεις επέστρεφε και πάλι στο ακροατήριο ύστερα από αναιρέσεις του Αρείου Πάγου, για να καταλήξει , ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια και σε τρίτη αθώωση όλων των κατηγορουμένων μελών του ΔΣ της επιχείρησης.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου