ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα ευρήματα από τις γιάφκες της νεοναζιστικής «Combat 18» [photos]

αυτά-είναι-τα-ευρήματα-από-τις-γιάφκες-91201

Η νεοναζιστική ομάδα «Combat 18» φέρεται να εμπλέκεται σε πολλές επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, και όχι μόνο, και σύμφωνα με πληροφορίες ετοίμαζε να «αναβαθμίσει» την δράση της.

Γι αυτό το λόγο και στην κατοχή της βρέθηκε ύλη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών. Φυσικά βρέθηκαν και πολλά στοιχεία που μαρτυρούν την ναζιστική του ιδεολογία, όπως βιβλίο για τον Χίτλερ, σημαίες με σβάστικες και αγκυλωτούς σταυρούς κ.α

Δείτε τις εικόνες με τα ευρήματα:

Αποκαλύψεις για την δράση της

Από τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18» προκύπτει ότι τα μέλη της είχαν ενταχθεί σε μία ιεραρχικά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, η οποία επιδίωκε την διάπραξη κακουργηματικών πράξεων του άρθρου 187 ΠΚ και η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 30 ενέργειες.

Η οργάνωση φέρεται να δρούσε πριν από το 2010 (όπως λέει ο φερόμενος αρχηγός προανακριτικά) τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (Αντίπνοια), Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Επτά από τους έντεκα συλληφθέντες βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και τέσσερις με πλημμεληματικές. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο. Στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών πραγματοποιήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ ζητήθηκαν και στοιχεία από τις εταιρίες FACEBOOK και GOOGLE.

Τοn Φεβρουάριο του 2018, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην αντιτρομοκρατική και κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και τρία για τα οποία έδωσε μόνο τα μικρά τους ονόματα, ωστόσο συμπλήρωσε τα τηλεφωνά τους.

Στο διαβιβαστικό συμπεριλαμβάνονται αναφορές από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπου φαίνεται διασύνδεση των ΑΜΕ με την Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ανάφερουν κάποιον «Λύκο» από την ΧΑ.

Ο ρόλος του αρχηγού

Τον ρόλο της διεύθυνσης της οργάνωσης της εγκληματικής οργάνωσης είχε αναλάβει από τον Νοέμβριο του 2017 ένας 34χρόνος, ο οποίος χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο για τις επαφές του με τα υπόλοιπα μέλη, που δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα. Τα μέλη της οργάνωσης τον αποκαλούσαν είτε με το ψευδώνυμο του, είτε με τις φράσεις «ΤΣΑΜΠ», «Αρχηγός» και ο «άλλος».

Ο 34χρόνος -σύμφωνα με το διαβιβαστικό των αστυνομικών αρχών- «καθόριζε τους στόχους και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, δίνοντας στα μέλη της σαφείς εντολές-οδηγίες και θωρακίζοντας τον τρόπο επικοινωνίας του, δίνοντας τες μέσω διαδικτύου (χρήση facebook και messenger)».

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου