ΕΛΛΑΔΑ

«Υπό παρακολούθηση» στελέχη της Ντόρας

υπό-παρακολούθηση-στελέχη-της-ντόρ-480335

Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί από τη Ρηγίλλης βουλευτές της ΝΔ και περιφερειακά κομματικά στελέχη εν αναμονή της ίδρυσης του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη το πρωί της Κυριακής στο θέατρο Μπάντμιντον.

Την ίδια στιγμή, με τα νεύρα της ηγεσίας της ΝΔ παίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας Αθ. Γιαννόπουλος, στενός πολιτικός φίλος της κ. Μπακογιάννη, που αντίθετα με την κομματική γραμμή τάχθηκε υπέρ των κυβερνητικών συμμαχιών.

Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι το νέο κόμμα «δεν θα περπατήσει», εν τούτοις τις τελευταίες ώρες παρακολουθούνται οι κινήσεις της κ. Μπακογιάννη που γίνονται στο παρασκήνιο.

Κυρίως τίθενται στο μικροσκόπιο οι συναντήσεις που έχει με νυν «γαλάζιους» βουλευτές, όπως ο κ. Γιαννόπουλος, η Έλσα Παπαδημητρίου, αλλά και δυο με τρεις νεότεροι συνάδελφοί τους που εκλέγονται στην περιφέρεια.

Η πλευρά της κ. Μπακογιάννη έχει ξεκαθαρίσει ότι στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος δεν θα είναι παρόντες νυν βουλευτές της ΝΔ.

Τα «βαφτίσια» της Ντόρας

«Δημοκρατική Συμμαχία» φέρεται να είναι το επικρατέστερο όνομα για το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αργά χθες το βράδυ το «Δημοκρατική Συμμαχία» κέρδιζε έδαφος στις συσκέψεις που ήταν σε εξέλιξη στο επιτελείο της πρώην υπουργού. Η «κυοφορία» ήταν μια επίπονη διαδικασία για την κ. Μπακογιάννη και άλλα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν τα εξής: «Δημοκρατική Συνεργασία» και «Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα».

Παρών ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Παρών στην εκδήλωση ίδρυσης του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη την Κυριακή δηλώνει ότι θα είναι ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ, όπως ανέφερε, δεν θα είναι παρόντες βουλευτές-φίλοι της πρώην υπουργού, που είναι και μέλη της ΚΟ της ΝΔ.

«Ναι, το συζητήσαμε με την κ. Μπακογιάννη και τελικά θα είμαι και εγώ εκεί , όπως πιστεύω να είναι και ο συνάδελφός μου, ο κ. Κιλτίδης. Ειλικρινά δεν γνωρίζω (σ.σ.: εάν θα συμμετέχουν και άλλοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΝΔ), δεν νομίζω όμως», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου κόμματος, ανέφερε:

«Ιδεολογικά στην κεντροδεξιά, πραγματικά κεντροδεξιά, να το εννοούμε αυτό το πράγμα, είναι ένα ζήτημα το οποίο ασφαλώς θα το προσδιορίσει η κ. Μπακογιάννη με την τοποθέτησή της μεθαύριο», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση δήλωσε:

«Γι’ αυτό και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να οδηγηθούν σε μια μίνιμουμ συμφωνία για να βγούμε από την κρίση. Όχι βεβαίως μια συμμαχία προθύμων, αλλά συμμαχία σοβαρών ανθρώπων οι οποίοι θέλουν το καλό του τόπου αυτή την ώρα. Μου φαίνεται ότι πολλοί δεν έχουν καταλάβει που βρισκόμαστε».

 

Προκαλεί ο Γιαννόπουλος

«Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, χρειάζονται συμμαχίες» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ ο κ. Γιαννόπουλος συντασσόμενος με την κ. Μπακογιάννη που έχει τονίσει ότι στοχεύει στις προγραμματικές συμφωνίες. Ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογική επιτυχία του εγχειρήματος της κ. Μπακογιάννη λέγοντας: «Το κόμμα της Ντόρας θα μπει στη Βουλή».

Από τη Ρηγίλλης δεν εξετάζουν τη λήψη πειθαρχικών μέτρων για τον κ. Γιαννόπουλο, που όλα είναι πιθανά για το πολιτικό του μέλλον. Για την κ. Παπαδημητρίου όλοι πιστεύουν ότι θα προσχωρήσει στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. «Γιατί να τους διώξουμε; Εξάλλου θα φύγουν μόνοι τους» έλεγαν με οργή «σαμαρικοί» βουλευτές.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου