ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κλείνει το Mega μέχρι 12 Μαρτίου: Παρατείνεται η αγωνία

δεν-κλείνει-το-mega-μέχρι-12-μαρτίου-παρατεί-95691

Το επιχείρημα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega από τον Οκτώβριο του 2016 λειτουργεί ως «θεματικό» και όχι σαν κανάλι γενικού περιεχομένου χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι του Μεγάλου Καναλιού ενώπιον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να αποφύγουν το κλείσιμο του σταθμού.

Κατά πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Mega είπαν ότι ο σταθμός δεν πρέπει να κλείσει διότι λειτουργεί σαν θεματικό κανάλι και άρα υπόκειται στις διατάξεις του νόμου που αφορά τους σταθμούς που διεκδικούν θεματική άδεια και όχι τους τηλεοπτικούς σταθμούς εκείνους που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άδεια εκπομπής γενικού περιεχομένου. Το αίτημα υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζήτησε από τους νομικούς εκπροσώπους του Mega να καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους μέχρι τις 12 Μαρτίου, το αργότερο δηλαδή ως την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι την ημερομηνία εκείνη, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν πρόκειται να διακοπούν οι εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Πόσες θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και ο αριθμός των ατόμων που θα πρέπει να προσληφθούν. Σύμφωνα με το νόμο, σε έναν μη ενημερωτικό σταθμό θα πρέπει να απασχολούνται τουλάχιστον 50 άτομα, έναντι 400 που τίθεται ως προϋπόθεση για ενημερωτικό σταθμό.

Σύμφωνα με πηγές, ο εκπρόσωπος της εταιρείας εκτίμησε ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι από 100 έως 150, ωστόσο επιφυλάχθηκε μέχρι τη διεξαγωγή της σχετικής μελέτης. Επίσης, παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να προσκομίσει φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα της «Τηλέτυπος».

Απαντήσεις με την κατάρτιση του επιχειρηματικού σχεδίου

Κατά πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε πολλές ερωτήσεις επιφυλάχθηκε να απαντήσει, παραπέμποντας στο επιχειρησιακό σχέδιο, που δεν έχει ακόμη εκπονηθεί. Πάντως, ανέφερε ότι η εταιρεία κατέβαλε μισθούς δύο μηνών επιλεκτικά σε αριθμό εργαζομένων.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου