ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας

συνελήφθη-ο-δράστης-της-ληστείας-480985

Υστερα από καταδίωξη από την Αστυνομία, συνελήφθη ο 32χρονος δράστης της αιματηρής ληστείας, με θύμα το διευθυντή του υποκαταστήματος τράπεζας στην Ορεστιάδα Έβρου.

Ο δράστης εισήλθε την ώρα που άνοιγε το υποκατάστημα από πλαϊνή πόρτα, μαζί με τους υπαλλήλους.

Με την απειλή όπλου και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο με την μπλούζα του, κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 260.000 ευρώ από σάκο που είχε ο ταμίας της τράπεζας.

Πίσω του έτρεξε ο 55χρονος διευθυντής του υποκαταστήματος, προκειμένου να τον αποτρέψει.

Χωρίς να διστάσει ο 32χρονος δράστης τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα και τον τραυμάτισε.

Ο δράστης επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ετράπη σε φυγή.

Στη διαδρομή πυροβόλησε εναντίον άλλης δίκυκλης μοτοσυκλέτας ιδιώτη που τον ακολούθησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να καταλήξει στον κορμό της μηχανής.

Συγχρόνως, περιπολικό αυτοκίνητο της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, που κατεδίωκε τον δράστη τον εγκλώβισε και τον συνέλαβε.

Ο 55χρονος, διευθυντής του υποκαταστήματος και πατέρας δύο παιδιών, διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με τραύμα στην κοιλιακή χώρα, με επιπόλαιη αναπνοή και χωρίς σφίξεις.

Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Λαζόπουλο, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Στην κατοχή του 32χρονου δράστη, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν ένα πιστόλι 9 χιλ. με φυσίγγιο στη θαλάμη, δύο γεμιστήρες, μία χειροβομβίδα ρωσικής προέλευσης και ο σάκος με το χρηματικό ποσό των 260.000 ευρώ.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες σχετικά με την ταυτότητα του όπλου, τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα που ο δράστης είχε βάψει μαύρη με σπρέι, καθώς και την ύπαρξη τυχόν συνεργατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σεσημασμένο άτομο και ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες στην περιοχή, ενώ φέρεται να επέδειξε πλαστή ταυτότητα επαγγελματία οπλίτη.

Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου