ΕΛΛΑΔΑ

Με το βλέμμα στην ανάπτυξη και την οικονομία

με-το-βλέμμα-στην-ανάπτυξη-και-την-οικο-481414

Ψήφισμα πρόσκλησης στην G20 για μία κοινή στρατηγική στην ανάπτυξη εξέδωσε η Σοσιαλιστική Διεθνής, όπως ενημέρωσε ο Γ. Παπανδρέου

 

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξέφρασε ο προεδρεύων Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Το Συμβούλιο υιοθέτησε πέντε ψηφίσματα που αφορούν στα εξής θέματα:

– Την Παγκόσμια Οικονομία μετά τη συνάντηση της Ομάδας των 20 στη Σεούλ.

– Το «Επείγον Κάλεσμα των Παρισίων» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις κλιματικές αλλαγές: Επείγουσα ανάγκη για μια συμφωνία στην 16η Περιβαλλοντική Διάσκεψη στο Κανκούν.

– Το Κράτος Παγκόσμιας Πρόνοιας: Η εναλλακτική λύση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην παγκόσμια κοινωνική ανευθυνότητα.

– Την αντιμετώπιση των συγκρούσεων: Ενίσχυση της δημοκρατίας και της ασφάλειας.

– Την στρατηγική του ΝΑΤΟ και την αντιπυραυλική άμυνα.

Κλείνοντας τις εργασίες του συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στο πρώτο ψήφισμα που αφορά στην Ομάδα των 20. Με το ψήφισμα, η ΣΔ καλεί όλες τις μεγάλες δυνάμεις να συναντηθούν εκ νέου για να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική ώστε να επιτευχθούν «βιώσιμη ανάπτυξη και ισοσκελισμένοι κρατικοί προϋπολογισμοί και να αποφασισθεί η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

«Με το ψήφισμα αυτό – είπε ο κ. Παπανδρέου – στέλνουμε ένα σημαντικό μήνυμα στα μέλη της Ομάδας των 20, την προεδρία της οποίας άλλωστε ανέλαβε η Γαλλία».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Παπανδρέου σε σχέση με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και για το «Κάλεσμα των Παρισίων» για τις κλιματικές αλλαγές. Εξήγησε ότι η αρμόδια επιτροπή της ΣΔ θα έχει μια συνάντηση στις 26-27 Νοεμβρίου στο Κανκούν, παραμονές της Περιβαλλοντικής Διάσκεψης, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις 29 και θα διαρκέσουν ως τις 10 Δεκεμβρίου.

Με το ψήφισμα οι σοσιαλιστές υπογραμμίζουν «με επιμονή» την επείγουσα ανάγκη σύναψης «φιλόδοξης και ρεαλιστικής διεθνούς συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, με συμβιβασμούς, στόχους και δεσμευτικές ημερομηνίες ώστε να υπάρξει μια σαφής υλοποίηση».

Κλείνοντας ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε την επικεφαλής των Γάλλων σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί για την οργάνωση του συνεδρίου στο Παρίσι και ευχήθηκε στους συνέδρους επιτυχία στις εκλογικές τους μάχες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου