ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis με βαριοπούλα και μπογιές

επίθεση-ρουβίκωνα-στα-γραφεία-της-novartis-με-105999

Επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στα κεντρικά γραφεία της Novartis πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, σπάζοντας τζάμια και ρίχνοντας μπογιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν ζημιές στην πύλη της εταιρείας που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση, και εν συνεχεία προχώρησαν προς το κεντρικό κτήριο πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή την περίοδο» ενώ στο τέλος υποστηρίζουν ότι «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Ύστερα από την επίθεση, οι δράστες άφησαν τη βαριοπούλα στο σημείο και έφυγαν. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Στο κείμενο γίνεται μια αναλυτική, ιστορική και φιλοσοφική παρουσίαση του αγαθού της υγείας, της επίπτωσης του καπιταλισμού στον χώρο αυτό, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η παγκόσμια υγεία, ο συντάκτης ασχολείται με την υπόθεση Novartis, στην διεθνή της όμως μορφή.

Η πρώτη αναφορά στο «ελληνικό» μέρος του σκανδάλου, γίνεται στο «υστερόγραφο» της ανακοίνωσης, όπου οι συντάκτες του κειμένου δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά την συμπαράστασή τους στους εμπλεκόμενους πολιτικούς που βρέθηκαν εν τω μέσω της υπόθεσης από μαρτυρίες και μόνο ανώνυμων μαρτύρων. Επισημαίνεται δε ιδιαιτέρως, πως η πρακτική αυτή αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το κείμενο πάντως καταλήγει με την απειλή πως «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου