Και νέα λίστα 300 γιατρών της περιόδου 2016-2017 που δωροδοκήθηκαν από την Novartis

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-22, 20:03:35
Και νέα λίστα 300 γιατρών της περιόδου 2016-2017 που δωροδοκήθηκαν από την Novartis

Μία ακόμη λίστα με ονόματα γιατρών και τα ποσά που πρέπει να τους καταβληθούν έφεραν στο φως οι έφοδοι των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες γίνεται λόγος για κατάλογο με περίπου 300 γιατρούς, ιδιώτες αλλά και δημοσίων νοσοκομείων, στους οποίους αντιστοιχεί και ένα ποσό από 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκέλος της έρευνας που αφορά τους γιατρούς θα είναι σύντομα έτοιμο, ωστόσο το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού της εταιρίας στην UBS, ίσως δώσει περισσότερα στοιχεία από τα ήδη υπάρχοντα για τις πληρωμές.

Την ίδια ώρα, και ενώ άνοιξε ο...χορός για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει τις ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προςώπων, η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται, με τους προστατευόμενους μάρτυρες να προσέρχονται εκ νέου να καταθέσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των τριών έχει ήδη δώσει μία κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται να προσέλθουν και οι υπόλοιποι.

Δικαστική πηγή ανέφερε ακόμη ότι με τα εως τώρα στοιχεία, η ζημία του Ελληνικού Δημοσιου από τις ανατιμήσεις των φαρμάκων της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα αυξάνουν την αρχική εκτίμηση, η οποία κυμαινόταν στα 3 δισ. ευρω.


Πηγή: iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=