ΕΛΛΑΔΑ

Η Ν.Δ. βγαίνει ανανεωμένη και δυνατή

η-ν-δ-βγαίνει-ανανεωμένη-και-δυνατή-482412

Τα μεγάλα προβλήματα για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του βγαίνει ανανεωμένο, δυνατό και υπεύθυνο.

Επισήμανε ότι η «μεγάλη αποχή» έδειξε ότι το εκλογικό σώμα απορρίπτει τα σημερινά αδιέξοδα και πως στο κόμμα του έλαβαν το μήνυμα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Η Ρηγίλλης επιμένει ότι η ΝΔ πέτυχε «ολική επαναφορά» και υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε την ατζέντα των εκλογών, ζητώντας από την αρχή και επιμένοντας μέχρι το τέλος, να σταλεί το αντιμνημονιακό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Το μήνυμα εστάλη, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι, αντίθετα, η κυβέρνηση άλλαξε πολλές φορές την τακτική της: Ξεκίνησε προτάσσοντας ως διακύβευμα των εκλογών τον«Καλλικράτη», αλλά στη συνέχεια «ο πρωθυπουργός έθεσε τον πολιτικό του εκβιασμό, ζητώντας καθαρή εντολή από τον λαό».

Ο πολιτικός του εκβιασμός ή η πολιτική του μπλόφα έπεσε στο κενό, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η ΝΔ κάνοντας σύγκριση με τα εκλογικά της ποσοστά του Οκτωβρίου του 2009 θεωρεί ότι βγαίνει κερδισμένη.

«Τότε είχε πλειοψηφία μόνο σε έξι νομούς. Σήμερα με το ποσοστό του πρώτου γύρου ανεβάζει την δυναμική της σε πλειοψηφία στους 33 νομούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα κερδίζει πέντε περιφέρειες έναντι καμίας που θα κέρδιζε με το ποσοστό του 2009. Επίσης, ότι και στις περιφέρειες που δεν κερδίζει, ανεβάζει τα ποσοστά της.

Για την Αττική, η Ρηγίλλης λέει ότι στο πρόσωπο του κ. Βασίλη Κικίλια έγινε επιλογή ανανέωσης και το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με οριακούς συσχετισμούς. Η ΝΔ θεωρεί ότι ο κ. Κικίλιας, αλλά και ο κ. Παπαναστασίου στην Δυτική Ελλάδα είναι επιλογές πολιτικής επένδυσης για το μέλλον.

Στον Πειραιά η ΝΔ θεωρεί ότι συντελέστηκε μεγάλη ανατροπή.

Η Ρηγίλλης επιφυλάσσεται να εκφράσει την θέση της αργότερα, για την «απώλεια του Δήμου της Αθήνας από τον κ. Κακλαμάνη, που στηρίχθηκε και από άλλες δυνάμεις εκτός από τη ΝΔ».

Για την Πελοπόννησο, τέλος, που ήταν ιδιαίτερο στοίχημα για την ηγεσία, η ΝΔ λέει ότι πάλεψε μόνη απέναντι σε μία συμμαχία δυνάμεων και κατάφερε να βελτιώσει τα ποσοστά της, με εξαίρεση το νομό Αρκαδίας, όπου σημειώθηκε πτώση.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου