ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρή τριετία δουλειάς με συνεργασία όλων

καθαρή-τριετία-δουλειάς-με-συνεργασί-482477

 

Οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα του σημερινού δεύτερου γύρου των εκλογών και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμπράξουν από κοινού όλοι μαζί για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι κάλπες, τόνισε ο πρωθυπουργός, έκλεισαν και από αύριο καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, χωρίς παιχνίδια, ακρότητες και πράξεις ανευθυνότητας.

Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, οι πολίτες απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης και έδωσαν μια καθαρή τριετία δουλειάς στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία και την ανάταξη της χώρας.

Έχουμε, όπως τόνισε, τρία χρόνια για να κάνουμε ό,τι δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες.

Τώρα, όπως επεσήμανε, μπορούμε να αποτινάξουμε τα βάρη του παρελθόντος και επανέλαβε εκ νέου ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει υποσχεθεί, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Αυτό που προέχει είναι να αλλάξουμε την πατρίδα, τόνισε.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των στιγμών, σημείωσε ότι στο δρόμο αυτό, το δρόμο της σωτηρίας της πατρίδας, πρέπει να συνταχθούν όλοι.

Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός μόνος του, ή μία κυβέρνηση μόνη της, να πετύχει σε αυτό.

Και ως εκ τούτου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής ακόμη και σε όσους απείχαν από την εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η βούληση να συγκρουσθεί με αντιλήψεις και πρακτικές που έχουν κρατήσει τη χώρα πίσω. Δεν περισσεύει κανένας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη μιας μεγάλης συμμαχίας δυνάμεων για να δημιουργηθεί μια πατρίδα για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Και κάλεσε κάθε πολιτική δύναμη του τόπου να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραδειγματιστεί από όσα γίνονται στην Ευρώπη.

Οι κάλπες, τόνισε ο πρωθυπουργός, έκλεισαν και από αύριο καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, χωρίς παιχνίδια, ακρότητες και πράξεις ανευθυνότητας.

Ο ίδιος, τόνισε, ότι είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση που θα πάει τη χώρα μπροστά. Και υποσχέθηκε σε όσους εξελέγησαν σήμερα και την προηγούμενη Κυριακή, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα βρεθούν δίπλα τους στο σημαντικό έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Ο σκοπός, όπως τόνισε, είναι εθνικός και αφορά στη σωτηρία της χώρας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι στην πορεία σωτηρίας της χώρας μέχρι σήμερα ο λαός έκανε μεγάλες θυσίες και η προσπάθεια αυτή πρέπει να αναγνωρισθεί από όλους, ενώ υπογράμμισε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά για τις μεγάλες αλλαγές που θα επιτρέψουν στη χώρα να ανασάνει.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου