ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόβοι της ΕΛΑΣ για το ΑΕΚ – Ντιναμό: Καταφτάνουν χούλιγκαν

φόβοι-της-ελασ-για-το-αεκ-ντιναμό-κατ-117819

AEK-Ντιναμό Κιέβου για τους φιλάθλους. Ρουβίκωνας-οπαδοί Ντιναμό Κιέβου για την Ελληνική Αστυνομία. Η ανησυχία και ο φόβος επεισοδίων και μεμονωμένων επιθέσεων, είναι έκδηλη για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Europa League.

Στο πλαίσιο της μετακίνησης Ουκρανών οπαδών- μερίδα των οποίων διακατέχεται από ακροδεξιές και νεοναζιστικές απόψεις– υπάρχουν φόβοι για «ενέδρες» ακόμη και από αντιφασίστες οπαδούς της ΑΕΚ όπως επίσης και από αντιεξουσιαστές που ενδεχομένως να… αδράξουν την ευκαιρία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, οι περίπου 500 Ουκρανοί από το Κίεβο αναμένεται να μεταβούν οργανωμένα με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το Καλλιμάρμαρο, συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει και εκπρόσωποι της ουκρανικής ομάδας. Ωστόσο, επικρατεί φόβος πως οι πιο «σκληροπυρηνικοί» Ουκρανοί- που έχουν «κακό όνομα»- ενδεχομένως να αναζητήσουν τον δρόμο τους για το γήπεδο μέσω ΗΣΑΠ, όπως είχαν κάνει και οι οπαδοί της Μίλαν στις 2 Νοεμβρίου, όταν είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια. Παράλληλα οι Ουκρανοί δεν έχουν δηλώσει τα ξενοδοχεία διαμονής τους.

«Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ειδικά στην ανατολική Ευρώπη, η πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων/εταιρειών έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη σχέση με τον φασισμό. Η έκταση αυτού του προβλήματος ίσως δεν είναι κατανοητή στην Ελλάδα που τα περιστατικά συνταύτισης οπαδών-ακροδεξιάς είναι μεμονωμένα και που η γενικευμένη διείσδυση στα γήπεδα παραμένει ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για την Χρυσή Αυγή και το σκυλολόι του φασιστικού χώρου.(….) Και ως ένα διεθνιστικό σινιάλο, αυτή τη φορά στους Ουκρανούς και Ρώσους αντιφασίστες, και ως ένα σινιάλο στην Ελληνική κυρίαρχη τάξη: μην ελπίζετε, ο φασιστικός σας σύμμαχος θα τσακιστεί», ανέφερε χθες ο Ρουβίκωνας σε ανάρτηση που έκανε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με την άφιξη των Ουκρανών οπαδών στην χώρα μας.

Ήδη από χθες ήταν αυξημένες οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον φόβο μεμονωμένων επιθέσεων. Σημειωτέον δε ότι στις 2 Νοεμβρίου 2017 διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ για το Europa League, στο Ολυμπιακό Στάδιο και παρά το γεγονός πως είχε τονιστεί στους Ιταλούς αστυνομικούς και φιλάθλους να κινηθούν συντονισμένα με λεωφορεία που ήταν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, προς το ΟΑΚΑ, περίπου 70 οπαδοί, πολλοί από τους οποίους χαρακτηρισμένοι της κατηγορίας RISK, επιβιβάστηκαν σε συρμό του ηλεκτρικού στην Ομόνοια με κατεύθυνση το γήπεδο. Όταν ο συρμός σταμάτησε στα Πευκάκια οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, κατάλαβαν την παρουσία Ιταλών οπαδών και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον τους με πέτρες, ξύλα και πυροσβεστήρες, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου