ΕΛΛΑΔΑ

Από τεσσάρων ετών τα παιδιά στο νηπιαγωγείο

από-τεσσάρων-ετών-τα-παιδιά-στο-νηπιαγ-119404

Η εγγραφή των 4χρονων στα Νηπιαγωγεία και η ένταξή τους στην δίχρονη πλέον υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, θα ξεκινήσει από το προσεχές σχολικό έτος 2018 – 2019, σύμφωνα με διάταξη – άρθρο, που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, και ειδικότερα το άρθρο 33, το μέτρο θα εφαρμοστεί σταδιακά – πιλοτικά, σε δήμους, που θα επιλεγούν, σύμφωνα με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από την ΠΟΕ που υποστηρίζουν ότι θα μπει «λουκέτο» σε δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμού και θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.
Στο Άρθρο 33 του Σ/Ν «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», αναγράφονται για τα εξής για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση:

α) Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του.»

β) Η παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Η φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι διετής και εγγράφονται σε αυτά νήπια που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών.».

γ) Η παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Η φοίτηση όσων νηπίων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα, ενώ για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών, σύμφωνα με την παρ. 3 γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το σχολικό έτος 2018-2019, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, εφαρμοζόμενου σε κάθε περίπτωση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985.»

δ) Η παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Στους μαθητές που αποφοιτούν από το Νηπιαγωγείο χορηγείται τίτλος που χρησιμεύει για την εγγραφή στο Δημοτικό, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.»

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου