ΕΛΛΑΔΑ

Με εμπόδια διεξάγεται η δίκη του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα

με-εμπόδια-διεξάγεται-η-δίκη-του-επιχε-120787

Από πρωταγωνιστής της ελληνικής σόουμπιζ με φωτογραφίες στις κοσμικές στήλες των περιοδικών, βρέθηκε το πρωί στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, προκειμένου να δικαστεί για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής του γνωστού μοντέλου Όλγας Φαρμάκη, με την οποία διατηρούσε τότε ερωτική σχέση.

Λόγω της συμμετοχής της στο «Survivor», το οποίο διαδραματίζεται στον Άγιο Δομίνικο, η Όλγα Φαρμάκη που ήταν παρούσα στον τραυματισμό της αδελφής της από σφαίρα που καρφώθηκε στην κοιλιά προερχόμενη από το όπλο του επιχειρηματίας, δεν εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αν και θεωρείται από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη.

«Η συγκεκριμένη μάρτυρας απουσιάζει για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό», ενημέρωσε ο δικηγόρος της Όλγας Φαρμάκη το δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας, απαντώντας σε αυτό, τόνισε ότι: «Υπάρχει μια βαρύτατη κατηγορία κύριε συνήγορε και οι μάρτυρες πρέπει να σέβονται το δικαστήριο και να έρχονται. Εδώ απουσιάζουν τουλάχιστον 4 με 5 μάρτυρες».

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, γιος ιδιοκτήτη γνωστών εταιριών γυναικείας ένδυσης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί ως κλεπταποδόχος και στην υπόθεση της σπείρας των Ρομά που «άδειασαν» δεκάδες σπίτια επωνύμων, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία. Υποστηρίζοντας ότι ενώ πήγαινε να βγάλει από το σακάκι του το πιστόλι που κατείχε νόμιμα, αυτό εκπυρσοκρότησε.

Η Γωγώ Φαρμάκη όμως, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εντατική, μετά τον τραυματισμό της στην κοιλιά, τον Νοέμβριο του 2011, είχε υποστηρίξει πως ο Αλέξανδρος Αγγλούπας την πυροβόλησε από πρόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου, φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Όλγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και, όταν αρνήθηκα ξανά, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα».

Από τότε όμως μέχρι σήμερα φαίνεται πως έχουν αλλάξει πολλά, όπως δείχνουν οι φιλικές σχέσεις που διατηρεί η Γωγώ Φαρμάκη με τον επιχειρηματία.

Η δίκη πάντως άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο αν και ο εισαγγελέας της έδρας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την απουσία ουσιωδών μαρτύρων από τη δικαστική αίθουσα.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου