ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πολιτικός σχηματισμός

νέος-πολιτικός-σχηματισμός-482955

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη, την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στο θέατρο Μπάτμινγκτον το οποίο εκτιμάται πως θα γεμίσει από ανθρώπους από όλη την Ελλάδα.

Στόχος, όπως λένε στο στρατόπεδο της Μπακογιάννη είναι να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με απλούς συμβολισμούς που θα αποπνέουν την έννοια του σύγχρονου και του καινούργιου ενώ παράλληλα θα βασίζεται στη συμμετοχή του κόσμου που θα παραβρίσκεται εκεί.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται μάλιστα αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από όσους θα βρίσκονται εκεί να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο ενώ θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη διακήρυξη θα ξεκαθαρίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:

"Το μέλλον της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα

" Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς.

" Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.

Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι με βάση την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία που θα έχει αυτό το νέο κόμμα, θα επιδιώξει, μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες, τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας.

Το επιτελείο της πρώην υπουργού εκτιμά ότι την επόμενη Κυριακή στην εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμινγκτον θα δώσουν το παρόν πάνω από 3.000 άνθρωποι, ενώ την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου