ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιούς Υπουργούς κοινοποιήθηκε η απειλητική επιστολή

σε-ποιούς-υπουργούς-κοινοποιήθηκε-η-α-132493

Ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Κοντονής και ο Κώστας Γαβρόγλου είναι οι άλλοι τρεις υπουργοί στους οποίους έγινε η κοινοποίηση της απειλητικής επιστολής που δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στην πρώτη χειρόγραφη επιστολή με αποδέκτη τον ΥΠΕΞ αναφέρονταν «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Στη δεύτερη χειρόγραφη επιστολή που κοινοποιείται και στους τρεις παραπάνω υπουργούς ο αποστολέας αφού καθυβρίζει το πολιτικό προσωπικό της χώρας με φράσεις όπως «όλοι οι βουλευτές είναι προδότες» και «θέλουν κρεμάλες» διατυπώνει την απειλή ή την επιθυμία «να μπει ο στρατός και η αστυνομία στη Βουλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκτός από την αναγραφή των ονομάτων των τριών υπουργών στην επιστολή Κοτζιά, έχουν φτάσει αντίστοιχες επιστολές στα χέρια των κ.Καμμένου, Κοντονή και Γαβρόγλου. Εξετάζεται αν έχουν πρωτοκολληθεί ή αν έχουν φτάσει στα γραφεία.

Οι επιστολές προς τον κ. Κοτζιά είναι δυο και έχουν σταλεί όλες προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς. Οι σφραγίδες που φέρουν οι επιστολές είναι από κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ και θα εξεταστούν και πλάνα από τις κάμερες. Στην χειρόγραφη επιστολή θα γίνει και γραφολογική εξέταση.

Η αποκάλυψη του Νίκου Τόσκα

Την υπόθεση των απειλητικών επιστολών σε υπουργούς της κυβέρνησης είχε αποκαλύψει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας το πρωί της Παρασκευής.

«Τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ.Τόσκας διαβεβαίωσε «εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο, συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται» είπε, ο υπουργός.

Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, είπε ο υπουργός.

«Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε» τόνισε.

Αναφορικά με τις ακραίες και απειλητικές τοποθετήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι είναι καταδικαστέες όποιες εκφράσεις και ενέργειες περνούν τα όρια. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν ενέργειες που είναι πέρα από τον νόμο και πέρα από το δημοκρατικό πολίτευμα».

Εμείς οφείλουμε να παίρνουμε μέτρα, οφείλουμε να καταδικάζουμε ακραίες ενέργειες, πρέπει να παίρνουμε μέτρα, πρέπει να βάλουμε τα όρια ανάμεσα στη νομιμότητα και τις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάζουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και εκφράσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Κοτζιάς: Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταδεικνύει συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, ως τους ηθικούς αυτουργούς των απειλών που δέχτηκε, με ανώνυμη επιστολή, για τη ζωή του.

Ο κ. Κοτζιάς καλεί μάλιστα τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές εναντίον του “χωρίς μεν και αλλά”. Αναφέρει, επίσης, ότι δέχεται επί χρόνια από συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια, συκοφαντίες και στοχοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι «τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς», για να συμπληρώσει: «Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζουν ότι οι συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα αυτή. Παράλληλα, καταδικάζουν κατηγορηματικά τις απειλές αυτές, για προσθέσουν ότι (οι απειλές) δεν θα σταθούν εμπόδιο στην αποφασιστικότητα του κ. Κοτζιά για επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης που θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Ακολουθεί το πλήρες tweet του Ν. Κοτζιά:

«Επί χρόνια, συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου