ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο Αφγανός «σύντροφος» με τους …70 πυροκροτητές

ποιος-είναι-ο-αφγανός-σύντροφος-με-τ-139965

Πάνω από 70 πυροκροτητές -ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς- είχε στην τσάντα του Αφγανός που συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας απο αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας, με τις εκτιμήσεις των αρχών να αναφερουν πως πρόκειται για «delivery» έναντι αμοιβής κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικές αρχες προσπάθησαν αρχικά να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσοτερες πληροφοριες απο τον αλλοδαπό ο οποίος αρχικά ήταν ιδιαίτερα αρνητικός και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις τους. Εν συνεχεία όταν ξεκινησε να μιλάει ήταν «φειδωλός» στις απαντήσεις του. Αναφορικά με το περιεχόμενο της τσάντας του αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με την προέλευση τους, το που θα τους παρέδιδε ή ενδεχομένως να τους χρησιμοποιούσε, καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Το μεσημερι της Κυριακής οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν πως ο συλληφθείς είχε τέσσερα διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, καθώς είχε δακτυλοσκοπηθεί και σημανθεί διαφορετικές φορές κατα το παρελθόν. Ο δράστης είχε καταφέρει να ξεγελά τις Αρχές και να δίνει κάθε φορά που ελεγχόταν διαφορετικά στοιχεία.

Μάλιστα, την τελευταία φορά που δακτυλοσκοπήθηκε ισχυρίστηκε ότι ήταν 19 ετών, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάνω από 30.

Η επιχείρηση της σύλληψης του εγινε- όταν διαπιστώθηκε πως έφερε στο σακίδιο του μηχανισμούς για κατασκευές βομβών- σε κατάστημα φαγητού ούτως ωστε οι έμπειροι αστυνομικοί να μην κινήσουν τις υποψίες του. Εκτός απο τους πυροκροτητές εντοπίστηκαν στην τσάντα του και τρία γκαζάκια με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ να τονίζουν πως ενδεχομένως να συνδέεται με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Άλλωστε, η σύλληψη που έχει δυνατό…άρωμα τρομοκρατίας «ανακοινώθηκε» και σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού, σε ανάρτηση που έφερε τον τίτλο «προσαγωγή συντρόφου στο κέντρο της Αθήνας». Στην ανάρτηση δεν αναφερόταν τίποτα αλλο ως προς το επίπεδο πληροφοριών και ούτω καθεξής.

«Πριν περίπου ενα μισάωρο και ενώ είχαμε περιφρούριση γειτονιάς έγινε προσαγωγή συντρόφου 19χρονου αλλοδαπού του οποίου δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία (επίθετο). Αυτή την στιγμή μάλλον τον πάνε στην ΓΑΔΑ ή στο τμήμα Αμπελοκήπων. Υπάρχει κόσμος στο στέκι», έγραψαν χαρακτηριστικά οι αντιεξουσιαστές στην ανάρτηση τους, χωρίς υπογραφή.

Είναι χαρακτηριστικο- όπως λένε αστυνομικες πηγες- ότι ο Αφγανός κυκλοφορούσε πάντα ρακένδυτος και φρόντιζε να δίνει την εντύπωση του άστεγου.Οι αρχες διερευνούν επισης την ευρύτερη περιοχη της Αττικής αλλά και τα Μεσόγεια καθώς θεωρείται βέβαιο πως εκεί βρισκεται το κρησφύγετο του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου