ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποίηση εκφράζει η Ρηγίλλης

ικανοποίηση-εκφράζει-η-ρηγίλλης-484643

Την έντονη ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εκφράζει η ΝΔ, η οποία εκτιμά πως οι πολίτες έστειλαν στην κυβέρνηση ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που ακολουθεί.

«Η ΝΔ καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο ζήτησε από τον ελληνικό λαό να υπάρξει μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, το μήνυμα αυτό εστάλη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όμως εξέφρασε την απορία του για το αν τελικά ο πρωθυπουργός «διάβασε αυτό το μήνυμα».

«Ως Νέα Δημοκρατία υπογραμμίσαμε ότι το μήνυμα αυτό είναι μήνυμα αποδοκιμασίας και απόρριψης της πολιτικής του Μνημονίου. Και μήνυμα καταδίκης των ανεύθυνων χειρισμών του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ζήτησε την αλλαγή πολιτικής και μία πολιτική που να συνδυάζει μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση, μέτρα που έχουν ληφθεί και δεν χρειάζονται άλλα, με μέτρα για ανάπτυξη που δεν έχουν ληφθεί και ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα επιτείνουν την ασφυξία στην αγορά» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ολική επαναφορά»

Επιπλέον, στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες είναι και μήνυμα καταδίκης των πολιτικών εκβιασμών του πρωθυπουργού. Μάλιστα, επισημαίνουν πως η αναγεννημένη και ανανεωμένη ΝΔ ένα χρόνο μετά την πιο βαριά ήττα της στην ιστορία του κόμματος με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, με τη ΝΔ να προηγείται στις περισσότερες περιφέρειες, δήμους και νομούς, είναι ενδεικτικό των νέων συσχετισμών που διαμορφώνονται, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εκτιμώντας πως η διαφορά των δύο κομμάτων από τις 10,5 μονάδες που ήταν 12 μήνες πριν, πλέον πέφτει στις κάτω από δύο μονάδες.

«Με την πρωτοβουλία του αρχηγού και των στελεχών της, η ΝΔ ανέδειξε την πολιτική σημασία της αντιμνημονιακής ψήφου και με τις παρεμβάσεις που ανέπτυξε, συνέβαλε καθοριστικά στη ραγδαία πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για την αποχή

Οσον αφορά στα υψηλά ποσοστά αποχής, στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως οι πολίτες επέλεξαν να στείλουν γενικότερα ένα μήνυμα και δηλώνουν πως η ΝΔ το έχει λάβει υπόψη της. Επισημαίνουν όμως πως σύμφωνα με την ανάγνωση και την ερμηνεία του ποσοστού της αποχής φαίνεται πως ένα σημαντικό μερίδιο του εκλογικού σώματος δεν υπέκυψε στο εκβιαστικό δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου. «Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να διασπείρει στο εκλογικό σώμα το φόβο που διακατέχει τον ίδιο, δεν το πέτυχε, η αποχή κυρίως αφορά αυτό το δίλημμα» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, στη ΝΔ εκτιμούν πως τελικά μπλόφαρε, καθώς είχε φοβηθεί πολύ προεκλογικά, βλέποντας την κάθετη πτώση των ποσοστών του κόμματός του. «Το δίλημμα δεν πέρασε, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου εισέπραξαν ένα ηχηρό μήνυμα της αποδοκιμασίας της πολιτικής του και του Μνημονίου. Και το μήνυμα αυτό θα επαναληφθεί και στο δεύτερο γύρο» εκτίμησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε το δεύτερο γύρο εξίσου σημαντικό με τον πρώτο και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν, καθώς το μήνυμα του πρώτου γύρου, όπως είπε, πρέπει να γίνει πιο ηχηρό τη δεύτερη Κυριακή.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου